Δημοσκόπηση Αttica TV: H διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και ποια είναι τα θέματα που επηρεάζουν περισσότερο την ψήφο των πολιτών (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Δημοσκόπηση Αttica TV: H διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και ποια είναι τα θέματα που επηρεάζουν περισσότερο την ψήφο των πολιτών (vid)
Η έρευνα έγινε στο χρονικό διάστημα 5-10 Απριλίου και σε δείγμα 1.000 ατόμων.

Μια νέα δημοσκόπηση είδε το φως της δημοσιότητας, της εταιρείας PRORATA για λογαριασμό του Attica TV.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, (χωρίς δηλαδή αποχή), η ΝΔ προηγείται με 25,5% ενώ δεύτερο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 13%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11%, η Ελληνική Λύση με 8,5%, το ΚΚΕ με 8%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4%. Στο 3,5% η Νέα Αριστερά, στο 3% της Νίκης, στο 2% το ΜέΡΑ25.

Από την προηγούμενη μέτρηση του Ιανουαρίου του 2024, η ΝΔ έχει απώλειες 4,5 μονάδων, ο ΣΥΡΙΖΑ άνοδο 2,5 μονάδων ενώ το ΠΑΣΟΚ χάνει δύο μονάδες.

Στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 33,5% έναντι 6% των Στ. Κασσελάκη και Κ.Βελλόπουλου και 5% του Νίκου Ανδρουλάκη. Το 40% ωστόσο όσων ερωτήθηκαν δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται κανέναν.

Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Στη λίστα των θεμάτων που επηρεάζουν περισσότερο την ψήφο των ερωτηθέντων, η ακρίβεια/οικονομία εξακολουθεί να διατηρείται στην πρώτη θέση με 46%. Ακολουθεί η εγκληματικότητα/δημόσια ασφάλεια με 30%, η διαφθορά με 25% και το δυστύχημα στα Τέμπη με 24%.

Στο ερώτημα, τέλος, πώς αντιμετωπίζει η κοινή γνώμη το ενδεχόμενο να κατοχυρωθεί νομικά ο όρος «γυναικοκτονία», το 65% απαντά θετικά, αδιάφορα το 17% και αρνητικά το 15%.