Πατέρας θύματος Τεμπών: «Εκεί έγινε “ξε-μπάζωμα”»

Επιμέλεια: Newsroom
Πατέρας θύματος Τεμπών: «Εκεί έγινε “ξε-μπάζωμα”»
Ο Νίκος Πλακιάς, με αναρτήσεις του στο X τις τελευταίες ημέρες, απαντά στα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του για τα Τέμπη.

Στα Τέμπη έγινε «ξε-μπάζωμα» και όχι «μπάζωμα» καταγγέλει ο Νίκος Πλακιάς.

Ο Νίκος Πλακιάς, με αναρτήσεις του στο X τις τελευταίες ημέρες, απαντά στα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του για τα Τέμπη. Στην τελευταία από αυτές, ο κ. Πλακιάς, που στα Τέμπη έχασε τις δίδυμες κόρες του, μιλά για το περίφημο «μπάζωμα», τονίζοντας πως στα Τέμπη έγινε «ξε-μπάζωμα»: «Πήραν γύρω στα 1500 κυβικά χώματα, συν τα αλλα που μεταφέραν στο κουλούρι μαζί με τα βαγόνια, και αλλα υλικά και τα μεταφέραν στην μάντρα έξω από την Λαρισα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Τη λέξη 'μπάζωμα' την χρησιμοποιήσαμε για να τους μπερδέψουμε για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και να κάνουμε την έρευνα χωρίς να τους έχουμε στα πόδια μας για τυχόν τρικλοποδιές. Αυτοί νόμιζαν με τη λέξη μπάζωμα ότι εννοούσαμε την πίσσα που ρίξανε εκεί και την διαμόρφωση του χώρου με το εκκλησάκι και ότι από κάτω υπήρχαν στοιχεία που μας απέκρυβαν», αναφέρει ακόμα ο ίδιος. Παράλληλα, επισυνάπτει και ένα έγγραφο, το οποίο, όπως υποστηρίζει «είναι τα ποσα που πληρώθηκαν για το σήκωμα των βαγονιών για τυχόν απεγκλωβισμό, και για την περίφραξη στο Κουλούρι». Στο έγγραφο φαίνεται το συνολικό ποσό των 647.862€ και ο Νίκος Πλακιάς συνεχίζει: «Ξέρετε ποσο κόστιζε μια στοιχειώδη τηλεδιοίκηση, γύρω στα 90.000€ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΦΩΝΑΖΩ».