Για Ψαρομεζέδες στο Μοσχάτο: Εκεί που η παράδοση συναντά τη δημιουργική θαλασσινή κουζίνα

Για Ψαρομεζέδες στο Μοσχάτο: Εκεί που η παράδοση συναντά τη δημιουργική θαλασσινή κουζίνα
Επισκεφτήκαμε το εστιατόριο «Ψαρομεζέδες» και καταλάβαμε γιατί το Μοσχάτο έχει μπει για τα καλά τα τελευταία χρόνια στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.

Υπάρχουν γειτονιές της Αθήνας, τις οποίες τις επισκέπτεσαι για τα πάρκα, τις πλατείες ή τα αξιοθέατά τους, ενώ υπάρχουν κι άλλες, που τις έχεις «συνδέσει» στο μυαλό σου με κάποιο συγκεκριμένο μαγαζί. Το Μοσχάτο αποτελεί μια τέτοια περίπτωση, καθώς όσοι ξέρουν καλά την πόλη, γνωρίζουν πως εκεί υπάρχει ένα εστιατόριο, το οποίο σερβίρει καθημερινά τα πιο φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

Μιλάμε φυσικά για τους Ψαρομεζέδες, το μεζεδοπωλείο που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως ένα από τα πιο δυνατά της Αθήνας στη θαλασσινή κουζίνα. Πρόσφατα βρεθήκαμε εκεί παρέα με εκλεκτούς φίλους και είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε από πρώτο χέρι το μενού, το οποίο επιμελείται ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ Γιάννης Γκιάτας.

...

«Το πιο βασικό είναι να βρεις καλές πρώτες ύλες. Αυτές μας κάνουν και ξεχωρίζουμε. Το μπαρμπούνι για παράδειγμα που θα δοκιμάσετε εδώ, είναι ικαριώτικο και το φιλετάρουμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο», μας λέει ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Κωνσταντίνος Ντούζος, καθώς περιμένουμε τα πιάτα να φτάσουν στο τραπέζι.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το εστιατόριο Ψαρομεζέδες έχει μια ιστορία δώδεκα ετών. Η αρχή έγινε το 2012 από τον κύριο Γιώργο, πατέρα του σημερινού ιδιοκτήτη, ο οποίος δημιούργησε το όμορφο στέκι στο Μοσχάτο, με κοινό που πήγαινε ξανά και ξανά για να γευτεί τα καλούδια του αφρού και του βυθού.

...

Το 2017 ανέλαβε το τιμόνι ο Κώστας, ο οποίος απογείωσε το αγαπημένο μεζεδοπωλείο και μαζί με την εξειδικευμένη ομάδα του στα ψάρια και τα θαλασσινά, τους «seafood gurus» όπως τους λέει χαριτολογώντας, στεγάζει την ιδέα σε έναν νέο, πιο άνετο χώρο και κάνει τους Ψαρομεζέδες πόλο έλξης για τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες.

...

Η κουζίνα ακολουθεί δημιουργικά μονοπάτια, προσφέροντας πεντανόστιμα πιάτα, αποκλειστικά με φρέσκια και εκλεκτή πρώτη ύλη. Η εμπειρία του επισκέπτη στο εστιατόριο ξεκινά με μια ασυναγώνιστη μους ταραμοσαλάτας με λάδι μυρωδικών, η οποία αποτελεί μια έκρηξη γεύσης για κάθε ουρανίσκο.

Επίσης, είναι σίγουρο πως θα σε ενθουσιάσουν το σεβίτσε με ψάρι ημέρας, αλλά και η βελουτέ ψαρόσουπα.

...

Στους Ψαρομεζέδες θα βρεις από μικρά ψάρια, όπως γαύρο τηγανητό, προσφυγάκια ή αθερίνα, μέχρι πιο μεγάλα ψάρια όπως τόνο, μυλοκόπι ή σφυρίδα, ανάλογα φυσικά με την ημέρα.

Από τις γεύσεις που ξεχωρίζουν είναι και η γαριδομακαρονάδα για ένα ή για δύο άτομα, ενώ φυσικά και το Ικαριώτικο μπαρμπουνάκι ψητό ή τηγανητό.

...

Φυσικά, δεν γίνεται να φύγεις από το εστιατόριο χωρίς να δοκιμάσεις ένα από τα πιο νόστιμα φρέσκα καλαμάρια.

Το μαγαζί μπορεί να συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη θαλασσινή κουζίνα, προσφέροντας πιάτα που χορταίνουν τόσο το μάτι, όσο και το στομάχι, αλλά την ίδια στιγμή διαθέτει ένα χαλαρό και παρεΐστικο ύφος, αντιπροσωπεύοντας στο έπακρο τον τίτλο του ως «Comfort Seafood Restaurant».

Η εξυπηρέτηση από το εξειδικευμένο, στην ψαροφαγία, προσωπικό κάνει την επίσκεψή σου στους Ψαρομεζέδες αξέχαστη. Καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα σε περιμένει για να πας με την παρέα σου και να απολαύσετε τη θάλασσα στο πιάτο σας.

Ψαρομεζέδες, Στρ. Μακρυγιάννη 52, Μοσχάτο, τηλ. 215 551 3316