Δημοσκόπηση Alco για Ευρωεκλογές: Απώλειες για Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Δημοσκόπηση Alco για Ευρωεκλογές: Απώλειες για Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ (vid)
Η δημοσκόπηση της Alco έγινε για λογαριασμό του Alpha, από τις 2 μέχρι τις 5 Απριλίου σε δείγμα 1.000 ανθρώπων.

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα, όπως αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του Alpha, αλλά με απώλειες.

Το ΠΑΣΟΚ, που παραμένει σταθερό στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, είναι στην τρίτη θέση και σε αυτή τη μέτρηση, με άνω όριο το 14%, τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει ως και στο 16%.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 25,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ 12,3%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,4%, η Ελληνική Λύση με 8,2%, το ΚΚΕ με 8%, η Νίκη με 3,6%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5% και η Νέα Αριστερά με 2,5%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι στο 14,8%.

Δημοσκόπηση

Στην εκτίμηση ψήφου αν γίνονταν σήμερα ευρωεκλογές, η ΝΔ βρίσκεται μεταξύ 29-33%, ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ 14-16%, το ΠΑΣΟΚ μεταξύ 12-14%, η Ελληνική Λύση μεταξύ 9-11%, το ΚΚΕ μεταξύ 8-10% και η Πλεύση Ελευθερίας μεταξύ 3-5%.

Πόσο επηρέασε η πρόταση δυσπιστίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στην ερώτηση αν όσα συζητήθηκαν στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης έχουν επηρεάσει την απόφαση των πολιτών για το κόμμα που θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, το 37% απαντά «καθόλου», το 19% «λίγο», το 20% «αρκετά» και το 11% «πολύ».

Δημοσκόπηση

Στην ερώτηση ποιο κόμμα θεωρούν ότι κέρδισε κατά τη διαδικασία συζήτησης στη Βουλή της πρότασης μομφής, το 23% απαντά το ΠΑΣΟΚ, το 20% ο ΣΥΡΙΖΑ, το 16% η ΝΔ, το 7% το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση.

Αντίθετα, το 42% θεωρεί πως από τη συζήτηση αυτή, έχασε η ΝΔ, το 27% ότι έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 22% ότι έχασε το ΠΑΣΟΚ.

Οι πολίτες απάντησαν σε ποσοστό 75% ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν τους έπεισαν ότι δεν επιχειρείται προσπάθεια συγκάλυψης της τραγωδίας των Τεμπών, ενώ μόλις το 14% απάντησε ότι πείστηκε.

Δημοσκόπηση

Το 63% δηλώνει ότι δεν πείθεται από το αφήγημα της κυβέρνησης ότι ισχυρά οικονομικά συμφέροντα προσπαθούν να την αποσταθεροποιήσουν ή την πολεμούν.

Το 57% διαφωνεί με την κίνηση Κασσελάκη να καλέσει σε εκλογές και να ζητήσει την παραίτηση Μητσοτάκη ενώ το 26% συμφωνεί.

Το 47% απαντά ότι οι ευρωεκλογές δεν θα είναι μία ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας ενώ το 49% απαντά θετικά.

Τέλος, στην ερώτηση αν τυχόν αρνητικό αποτέλεσμα για τη ΝΔ θα δημιουργήσει ζήτημα σταθερότητας στη διακυβέρνηση, το 65% απαντά «όχι» και το 24% «ναι».