Το μυστικό που ανακάλυψαν οι χρήστες του Netflix και τους έχει «λύσει» τα χέρια (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Το μυστικό που ανακάλυψαν οι χρήστες του Netflix και τους έχει «λύσει» τα χέρια (vid)
Ο ενθουσιασμός γύρω από αυτή την ανακάλυψη υπογραμμίζει μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με τη διεπαφή χρήστη και την εμπειρία στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Στην εποχή του streaming, όπου οι επιλογές είναι τεράστιες, αλλά η λήψη αποφάσεων μπορεί να είναι κουραστική, οι χρήστες του Netflix σκόνταψαν σε ένα απλό αλλά επαναστατικό τέχνασμα για να βελτιώσουν την εμπειρία θέασης. Η πλατφόρμα, γνωστή για την εκτεταμένη βιβλιοθήκη της με ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ, μερικές φορές γίνεται λαβύρινθος για τους θεατές που προσπαθούν να εντοπίσουν την επόμενη προβολή τους. Ωστόσο, ένα νεοφώτιστο κόλπο έρχεται να αλλάξει τα πάντα.

Το μυστικό, το οποίο ακούγεται σχεδόν πολύ καλό για να είναι αληθινό, λειτουργεί με την εισαγωγή του κωδικού «9875» στη γραμμή αναζήτησης του Netflix. Αυτός ο κωδικός λειτουργεί ως κλειδί, ξεκλειδώνοντας μια επιμελημένη επιλογή περιεχομένου που σχετίζεται με το έγκλημα. Πρόκειται για μια ανακάλυψη που μοιράστηκαν μερικοί φωτισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και γρήγορα κέρδισε έδαφος στην κοινότητα του Netflix, η οποία είναι πάντα σε αναζήτηση συμβουλών για να βελτιώσει την εμπειρία της ροής.

Η ομορφιά αυτής της μεθόδου έγκειται στην απλότητά της και στην άμεση πρόσβαση που παρέχει σε ένα εξειδικευμένο είδος, εξαλείφοντας την ανάγκη ατελείωτης κύλισης στις επιλογές. Ο ειδικός για το είδος κωδικός αναζήτησης όχι μόνο εξοικονομεί χρόνο, αλλά και εισάγει τους χρήστες σε εκπομπές που μπορεί να μην είχαν συναντήσει μέσω των παραδοσιακών μεθόδων περιήγησης της πλατφόρμας.

@taylorkreiling #netflix #netflixshortcuts #fyp #netflixoriginal #truecrime #documentaries ♬ Check This Out - Marshmello

Η αποκάλυψη του «9875» και η σύνδεσή του με το εγκληματικό περιεχόμενο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου συστήματος που χρησιμοποιεί το Netflix για την κατηγοριοποίηση της τεράστιας επιλογής του. Αυτοί οι κωδικοί αντιστοιχούν σε διάφορα είδη και υποείδη, καθιστώντας τους ένα ανεκτίμητο εργαλείο για τους χρήστες που αναζητούν μια πιο στοχευμένη προσέγγιση αναζήτησης. Ενώ η πλατφόρμα προσφέρει ήδη κατηγορίες και συστάσεις με βάση το ιστορικό προβολής, η άμεση χρήση αυτών των κωδικών προσφέρει ένα επίπεδο εξειδίκευσης και ελέγχου που οι θεατές εκτιμούν.

Ο ενθουσιασμός γύρω από αυτή την ανακάλυψη υπογραμμίζει μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με τη διεπαφή χρήστη και την εμπειρία στις ψηφιακές πλατφόρμες. Καθώς οι υπηρεσίες streaming συνεχίζουν να αναπτύσσονται, η πρόκληση της πλοήγησης στις εκτεταμένες προσφορές τους γίνεται όλο και πιο εμφανής.

Το Netflix δεν έχει ακόμη σχολιάσει επίσημα τη χρήση αυτών των κωδικών, αλλά η θετική ανταπόκριση της κοινότητας υποδηλώνει ότι οι χρήστες βρίσκουν αξία σε αυτές τις συντομεύσεις.