Τύπος είχε για κατοικίδιο έναν αλιγάτορα τα τελευταία 33 χρόνια: Η νομική μάχη και η προσπάθεια για επανασύνδεση (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Τύπος είχε για κατοικίδιο έναν αλιγάτορα τα τελευταία 33 χρόνια: Η νομική μάχη και η προσπάθεια για επανασύνδεση (vid)
Η υπόθεση αυτή φέρνει στο φως τους πολύπλοκους και συχνά δύσκολους κανονισμούς που περιβάλλουν την ιδιοκτησία εξωτικών κατοικίδιων ζώων, ιδίως εκείνων που ενδέχεται να αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια.

Στη Νέα Υόρκη, μια μοναδική και συναισθηματική νομική μάχη εκτυλίσσεται καθώς ο Tony Cavallaro προσπαθεί να επανενωθεί με το αντισυμβατικό κατοικίδιό του, έναν αλιγάτορα 340 κιλών και 4 μέτρων που ονομάζεται Albert. Η συντροφικότητα του Cavallaro με τον Albert διαρκεί πάνω από τρεις δεκαετίες, αλλά αυτή η μακροχρόνια σχέση διακόπηκε όταν παρενέβη το Τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος της Πολιτείας της Νέας Υόρκης (DEC), επικαλούμενο ρυθμιστικά ζητήματα.

Η ενέργεια της DEC να κατασχέσει τον Albert προήλθε από την παράλειψη του Cavallaro να ανανεώσει την άδεια διατήρησης του αλιγάτορα από το 2021, σε συνδυασμό με ισχυρισμούς ότι επέτρεψε σε μέλη του κοινού να αλληλεπιδράσουν με το μη ασφαλισμένο ερπετό. Αυτές οι κανονιστικές παραβάσεις οδήγησαν στην απομάκρυνση του Άλμπερτ από τη φροντίδα του Cavallaro, προκαλώντας σημαντική δημόσια κατακραυγή και υποστήριξη για τον αγώνα του Cavallaro.

Μια κοινότητα υποστηρικτών συσπειρώθηκε πίσω από τον Cavallaro, ξεκινώντας μια εκστρατεία με στόχο να εξασφαλίσει την επιστροφή του Albert. Η υπόθεση αναδεικνύει τον βαθύ δεσμό που δημιουργήθηκε μεταξύ του Cavallaro και του Albert, ξεπερνώντας την τυπική σχέση ανθρώπου-κατοικίδιου.

Η αποφασιστικότητα του Cavallaro να επανενωθεί με τον Albert είναι ισχυρή, με τον ίδιο να δηλώνει πρόθυμος να συμμορφωθεί με οποιεσδήποτε τροποποιήσεις ή απαιτήσεις μπορεί να του επιβάλει η πολιτεία για να ζήσει ξανά με το «μωρό» του. Η υπόθεση αυτή φέρνει στο φως τους πολύπλοκους και συχνά δύσκολους κανονισμούς που περιβάλλουν την ιδιοκτησία εξωτικών κατοικίδιων ζώων, ιδίως εκείνων που ενδέχεται να αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια.