Ξεκάθαρος ο Μητσοτάκης: «Αν κάποιος εκδότης, μεγαλοεπιχειρηματίας έχει πολιτικές βλέψεις, ας εμφανιστεί»

Ξεκάθαρος ο Μητσοτάκης: «Αν κάποιος εκδότης, μεγαλοεπιχειρηματίας έχει πολιτικές βλέψεις, ας εμφανιστεί»
O κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μετατάσσει το κόμμα του σε πράσινο ΣΥΡΙΖΑ και σε ουρά δημοσιευμάτων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, με φόντο τις παραιτήσεις των Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου, το βράδυ της Πέμπτης (28/03).

«Προσέρχομαι στη σημερινή συζήτηση θεωρώντας την τραγωδία των Τεμπών ένα ζήτημα πολύ μεγαλύτερο από απλή αφορμή για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Θα μιλήσω περισσότερο για την αλήθεια γύρω από αυτό το δυστύχημα. Θα είναι λιγότερες οι αναφορές μου στα πολιτικά ζητήματα. Στέκομαι με σεβασμό και ταπεινότητα απέναντι στη μνήμη των ανθρώπων που χάσαμε και στις οικογένειες τους. Μόνο αυτοί έχουν το δικαίωμα να κάνουν τη θλίψη τους διαμαρτυρία. Μπορούν και να αδικούν την Πολιτεία», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Κάποιοι επιτήδειοι φρόντισαν να ρίξουν το σπόρο της αμφιβολίας στη δικαιοσύνη. Πολιτικές δυνάμεις μεταβλήθηκαν σε εμπόρους το πόνου. Και όλα αυτά βαδίζοντας σε ένα διπλό, αλλά τυφλό δρόμο. Εισάγατε με θράσος στην προπαγάνδα σας λεξιλόγιο άλλων εποχών. Ήρθε η ώρα να διαλύσουμε κάποιους από τους μύθους», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

«Κάθε επιχειρηματικό συμφέρον έχει δικαίωμα να διεκδικεί ό,τι θέλει. Υποστηρίζω τις διακριτές ευθύνες. Οι κυβερνήσεις ορίζουν τους κανόνες και αυτό οδηγεί ενίοτε σε συγκρούσεις. Αυτό είναι το κόστος των διαφορετικών ρόλων. Δεν είναι καινούργιο. Έχουμε ζήσει εποχές διαπλεκόμενων, σχέσεις νταβατζήδων. Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε να αλλάξουμε. Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο στο τιμόνι του τόπου. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε κάποτε αναρωτηθεί ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο. Η απάντηση έχει δοθεί. Ο κυρίαρχος λαός και όχι τα φουσκωμένα πορτοφόλια και αν νομίζουν κάποιοι ότι όλοι και όλα είναι εξαγοράσιμα είναι βαθιά νυχτωμένοι. Αν κάποιος εκδότης, μεγαλοεπιχειρηματίας, έχει πολιτικές βλέψεις ας εμφανιστεί ανοιχτά. Ο ίδιος όμως , όχι μέσω πληρεξουσιών. Αν επιθυμούν να εμφανιστούν, να κριθούν, να συγκριθούν και να μετρηθούν», ανέφερε.