Δώρα Χρυσικού: «Θα παίξω σε μονόλογο βασισμένο στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Δώρα Χρυσικού: «Θα παίξω σε μονόλογο βασισμένο στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα» (vid)
Η Δώρα Χρυσικού μίλησε για το επόμενο θεατρικό της βήμα.

Η Δώρα Χρυσικού βρέθηκε στο καναπέ του «Στούντιο 4» και παραχώρησε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Μεταξύ άλλων η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για το επόμενο θεατρικό της βήμα. Αφορμή για αυτή την παράσταση στάθηκε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Είναι ένας μονόλογος που βασίζεται στις καταθέσεις των δύο φοιτητριών, των δύο αυτόπτων μαρτύρων, που ήταν μπροστά το βράδυ που δολοφονήθηκε ο Παύλος στο Κερατσίνι. Στο πρώτο δικαστήριο που κράτησε πεντέμισι χρόνια και ουσιαστικά αποφάνθηκε η Δικαιοσύνη ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και έδωσε τις ποινές στην ηγεσία, υπήρξαν κάποιοι μάρτυρες».

«Να θυμίσουμε ότι ήταν τρεις υποθέσεις: ήταν η δολοφονία του Παύλου, της σωματικής βλάβης που υπέστησαν οι Αιγύπτιοι εργάτες και η επίθεση στους αγωνιστές του ΠΑΜΕ. Στην υπόθεση του Παύλου Φύσσα, στις μαρτυρίες της υποστηρικτικής γραμμής της οικογένειας, υπήρχαν και αυτά τα δύο κορίτσια. Αυτά τα κορίτσια πήγαν από μόνες τους εκείνο το βράδυ και είπαν "ήμασταν μπροστά και θέλουμε να καταθέσουμε"».

«Είναι ουσιαστικά το κράμα μιας νέας γυναίκας, ο μονόλογος διαδραματίζεται τη στιγμή που έχει κληθεί στο δικαστήριο να καταθέσει και για μένα θέλω να φωτίσω το φόβο του μέσου ανθρώπου. Να φωτίσω το κομβικό σημείο αν αυτός ο άνθρωπος θα πάρει θέση»

«Δεν ήθελα να βγάλω ένα μανιφέστο. Ήθελα να καταδείξω την ανθρώπινη πλευρά , ενός ανθρώπου που ουσιαστικά σε κάποια στιγμή της ζωής του πρέπει να πάρει θέσει. Σε κάποια στιγμή ο μονόλογος λέει: " Ή θα είσαι με τους ανθρώπους ή θα είσαι με τους φονιάδες"», κατέληξε η Δώρα Χρυσικού.