Huawei FreeClip: Νέα ασύρματα ακουστικά, όπου η άνεση συναντά το design

Huawei FreeClip: Νέα ασύρματα ακουστικά, όπου η άνεση συναντά το design
Τα Huawei FreeClip κυκλοφορούν και επίσημα στη χώρα μας.

Η Huawei παρουσίασε πριν από αρκετές εβδομάδες στο Ντουμπάι μία σειρά από νέα προϊόντα της και μέσα σε όλα τα άλλα είδαμε για πρώτη φορά και τα Huawei FreeClip, τα νέα ασύρματα ακουστικά που ξεφεύγουν στο κομμάτι του σχεδιασμού, αλλά αποδίδουν και εξαιρετικά συνδυάζοντας όλα όσα ψάχνει ένας σύγχρονος χρήστης.

Ο σχεδιασμός τους είναι λογικής open-ear και ο χαρακτηρισμός αυτός ταιριάζει απόλυτα, μιας και το ακουστικό κουμπώνει στο αυτί σαν κλιπ. Το ένα του τμήμα που έχει το ηχείο ακουμπάει στην είσοδο του εξωτερικού ακουστικού πόρου, ενώ το δεύτερο «κουμπώνει» το πίσω μέρος του πτερυγίου. H θήκη των ακουστικών έρχεται για να τα μεταφέρει και να τα φορτίζει με μια μινιμαλιστική προσέγγιση. Στο εξωτερικό της τμήμα έχει ένα φως LED με τρία χρώματα που δείχνουν τόσο τη σύνδεση των ακουστικών, όσο και τα επίπεδα φόρτισής τους.

Τα ακουστικά δεν διαφέρουν ανάλογα με το αν προορίζονται για το δεξί ή το αριστερό αυτί. Είναι ακριβώς ίδια σχεδιασμένα και φοριούνται πολύ εύκολα και άνετα. Μάλιστα, έχουν ειδικό μηχανισμό που αντιλαμβάνεται σε πιο αυτί έχετε τοποθετήσει ποιο και προσαρμόζει αυτόματα τον ήχο. Ο τρόπος που ακουμπάνε στο αυτί είναι πραγματικά πολύ άνετος και μετά από αρκετές ώρες χρήσης μπορεί καν να μην θυμάστε ότι τα φοράτε. Ο σχεδιασμός τους είναι λογικής C-Bridge, με το πίσω μέρος να ακουμπάει στο αυτί άνετα. Ο κατασκευαστής αναφέρει πως έχει δοκιμαστεί το σχέδιο σε πάνω από 10.000 διαφορετικές μορφές αυτιού στα Huawei Labs και οι δοκιμές ήταν απόλυτα επιτυχημένες.

Η αλήθεια είναι ότι μετά από αρκετές ώρες χρήσης, τα ακουστικά είναι εντυπωσιακά άνετα και δουλεύουν άριστα τόσο με συσκευές της Huawei, όσο και με άλλων smartphones άλλων κατασκευαστών που χρησιμοποιούν λειτουργικό Android (μέσω του Huawei AI Life App). Και μάλιστα, ο σχεδιασμός του επιτρέπει στο αυτί να «αναπνέει» καλύτερα και να ρέει πιο εύκολα και ομαλά ο αέρας στο εσωτερικό του. Το βασικό τμήμα των ακουστικών δεν έχει κάποια συγκεκριμένη επιφάνεια αφής, αλλά τρεις διαφορετικές ζώνες. Σε κάθε ένα από τα δύο σετ (βάρους 5,6 γραμμαρίων έκαστο) ακουστικών υπάρχουν τέσσερα μικρόφωνα που προσφέρουν καθαρό ήχο και απομονώνουν τον εξωτερικό θόρυβο με αρκετά μεγάλη επιτυχία.

Μέσω του λειτουργικού τους και της σχετικές εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί να αλλάξει κάποιες λειτουργίες και εφέ ήχου, καθώς και κάποιες χειρονομίες που μπορεί να εφαρμόσει. Κάτι που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και φαίνεται αρκετά χρήσιμο είναι η σύνδεση διπλής συσκευής που επιτρέπει στα Huawei FreeClip να είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένα με ένα Android/Huawei smartphone και έναν υπολογιστή και να εναλλάσσεται άνετα ανάμεσα στα δύο. Τα ακουστικά προστατεύονται από νερό και σκόνη κατά το IP54, έτσι ώστε να γίνονται ιδανικά ακόμη και για γυμναστική ή τρέξιμο.

Και αν είχαμε κάποιες αμφιβολίες για το πως θα τα πήγαιναν τα ακουστικά που αφήνουν ανοιχτό το αυτί σε εξωτερικούς θορύβους, μετά από κάποιες ημέρες χρήσης, είναι αλήθεια πως συνηθίσαμε στις υψηλές επιδόσεις. Προσφέρουν άνετη ακρόαση του συνομιλητή ή της μουσικής, ενώ και τα μικρόφωνά τους λειτουργούν άριστα μεταφέροντας τη φωνή μας χωρίς διακοπές και αρκετά καθαρά. Μιας και δεν χρησιμοποιούν τεχνολογία ακύρωσης εξωτερικού θορύβου, η μπαταρία τους (55mAh) υπόσχεται γύρω στις 36 ώρες διάρκεια με μία απλή φόρτιση. Οι δοκιμές μας έδειξαν άνετη λειτουργία για πάνω από 32 ώρες, αλλά υπό συνθήκες η αναφορά του κατασκευαστή μπορεί να επιτευχθεί. Τα ακουστικά γεμίζουν τη μπαταρία τους σε περίπου 40 λεπτά φόρτισης στη θήκη, η οποία με τη σειρά της γεμίζει σε περίπου 50 λεπτά, ενώ υποστηρίζει και ασύρματη φόρτιση!

Τα Huawei FreeClip δεν έχουν αυτή τη στιγμή ανταγωνιστή, αφού στην κατηγορία και το είδος τους είναι μοναδικά. Διαθέτουν μοναδικό στιλ και σίγουρα όσοι σας δουν έξω να τα φοράτε δεν θα καταλάβουν καν ότι έχετε ακουστικά στα αυτιά σας. Απευθύνονται σίγουρα σε όσους θέλουν να ξεχωρίζουν ή που χρειάζεται να έχουν ακουστικό για πολύ ώρα στο αυτί τους, χωρίς να τους ενοχλεί και να τους βαραίνει.