Ανεγκέφαλοι σημάδεψαν με δεκάδες λέιζερ αεροπλάνο: Οι επιβάτες ζαλίστηκαν (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ανεγκέφαλοι σημάδεψαν με δεκάδες λέιζερ αεροπλάνο: Οι επιβάτες ζαλίστηκαν (vid)
Το βίντεο παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο τη στιγμή που το αεροπλάνοτυλίγεται σε μια δυσοίωνη πράσινη λάμψη, καθώς στοχοποιείται από αμέτρητα εκτυφλωτικά λέιζερ.

Σε ένα ανατριχιαστικό περιστατικό που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ πυροτεχνημάτων στο Tultepec του Μεξικού, εθεάθησαν αρκετοί άνθρωποι να θέτουν σε κίνδυνο ένα επιβατικό αεροσκάφος φωτίζοντάς το με εκατοντάδες ισχυρούς δείκτες λέιζερ. Το σοκαριστικό υλικό, που καταγράφηκε το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαρτίου, προκάλεσε κύμα καταδίκης στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, αναδεικνύοντας την επικίνδυνη αλληλεπίδραση μεταξύ του αεροσκάφους και των επίγειων φωτεινών πηγών.

Το βίντεο παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο τη στιγμή που το αεροπλάνοτυλίγεται σε μια δυσοίωνη πράσινη λάμψη, καθώς στοχοποιείται από αμέτρητα εκτυφλωτικά λέιζερ. Η ένταση και το εύρος της επίθεσης των λέιζερ δημιούργησαν ένα θέαμα που, αν και οπτικά εντυπωσιακό, αποτελούσε σημαντική απειλή για την ασφάλεια όσων επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν να εκφράσουν την οργή και τη δυσπιστία τους για τις ενέργειες των φεστιβαλιστών, επικρίνοντας τη σοβαρή ανευθυνότητα που επέδειξαν. Τα σχόλια κυμαίνονταν από εκφράσεις δυσπιστίας για την «τεράστια έλλειψη φαιάς ουσίας» των ατόμων που συμμετείχαν, μέχρι την ευθεία καταγγελία της πράξης ως «καθόλου αστεία» και παράνομη. Αυτή η επικίνδυνη συμπεριφορά πυροδότησε μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με τις συνέπειες τέτοιων απερίσκεπτων πράξεων, ιδίως σε πλαίσια όπου διασταυρώνονται με τη δημόσια ασφάλεια.

Μέχρι στιγμής, παραμένει αβέβαιο αν οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου συνεχίζουν τη διερεύνηση του περιστατικού ή αν η εμπλεκόμενη αεροπορική εταιρεία έχει υποβάλει επίσημα παράπονα στις ρυθμιστικές αρχές για την ασφάλεια των αερομεταφορών.