Μανώλης Μαυρομάτης: Στην ΜΕΘ και σε κρίσιμη κατάσταση ο δημοσιογράφος

Επιμέλεια: Newsroom
Μανώλης Μαυρομάτης: Στην ΜΕΘ και σε κρίσιμη κατάσταση ο δημοσιογράφος
Έγιναν προσπάθειες αποσωλήνωσης, χωρίς να είναι επιτυχείς, με αποτέλεσμα ο ασθενής να χρειαστεί και πάλι υποστήριξη της αναπνευστικής του λειτουργίας.

Σε υποστήριξη αναπνευστικής λειτουργίας χρειάστηκε να μπει και πάλι ο πρώην ευρωβουλευτής και δημοσιογράφος Μανώλης Μαυρομάτης που νοσηλεύεται διασωληνωμένος μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι του στις 18 Φεβρουαρίου.

Ένα μήνα νοσηλείας στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» συμπληρώνει τόσο εκείνος όσο και η σύζυγός του, μετά τα εγκαύματα που υπέστησαν από την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο κ. Μαυρομάτης έχει υποβληθεί σε τραχειοστομία όπως προβλέπεται μετά το πρώτο δεκαήμερο της νοσηλείας στην εντατική.

Γίνονται συνεχώς προσπάθειες αποσωλήνωσης, ωστόσο δεν είναι επιτυχείς, γιατί ο ασθενής δεν έχει σταθερή αναπνευστική κατάσταση και χρειάζεται να μπει και πάλι σε υποστήριξη της αναπνευστικής του λειτουργίας.

Δύσκολη χαρακτηρίζεται ακόμη και η κατάσταση της Ρένας Μαυρομάτη, η οποία εξαρχής είχε διαγνωστεί με βαρύτερα εγκαύματα. Η ασθενής υποβάλλεται συνέχεια σε χειρουργικές επεμβάσεις για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά δερματικά και αναπνευστικά εγκαύματα.

Οι θεράποντες γιατροί είναι συγκρατημένοι στις εκτιμήσεις τους.