Ασύλληπτο περιστατικό βίας: Αστυνομικός αφήνει σκύλο να κατεβάσει το παντελόνι υπόπτου που είναι ανήμπορος στο έδαφος (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ασύλληπτο περιστατικό βίας: Αστυνομικός αφήνει σκύλο να κατεβάσει το παντελόνι υπόπτου που είναι ανήμπορος στο έδαφος (vid)
Τον γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο με έναν σκύλο της αστυνομίας να κατεβάζει με μανία το παντελόνι υπόπτου, την στιγμή που ο αστυνομικό τον έχει ακινητοποιήσει στο έδαφος.

Σοκάρουν τα πλάνα που έρχονται από το Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας και καταγράφουν περιστατικό ωμής αστυνομικής βίας.

Στο βίντεο ο σκύλος της αστυνομίας κατεβάζει με μανία με τα δόντια του το παντελόνι νεαρού που είναι ακινητοποιημένος στο έδαφος από αστυνομικό.

Όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία του Μπέρμιγχαμ ειδοποιήθηκε για καβγά 17 ατόμων. Στην επιχείρηση της αστυνομίας χρησιμοποιήθηκαν και εκπαιδευμένοι σκύλοι, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση.

Σε μία από τις συλλήψεις ενός νεαρού, η κατάσταση ξέφυγε. Ενώ ο αστυνομικός τον είχε ακινητοποιήσει στο έδαφος, άφησε τον εκπαιδευμένο σκύλο να του κατεβάσει με μανία το παντελόνι του υπόπτου, χρησιμοποιώντας τα δόντια του.

Ο νεαρός δείχνει τρομοκρατημένος και προσπαθεί να απελευθερωθεί από τα σαγόνια του σκύλου. Εκλιπαρεί τον αστυνομικό να τραβήξει από πάνω του τον σκύλο.

Το βίντεο καταγράφηκε από μια γυναίκα, η οποία ανησύχησε για την κατάσταση του νεαρού, αλλά η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι ο σκύλος εκτέλεσε απλώς τα καθήκοντά του.

«Θα μπορούσε ο σκύλος να τον τραυματίσει με τα δόντια του στα πόδια ή στα γεννητικά όργανα. Δεν χρειαζόταν αυτό. Μιλάμε για νεαρό αγόρι. Θα μπορούσε να είναι ο γιος οποιουδήποτε», είπε η γυναίκα που τράβηξε το βίντεο.