Αεροπλάνο έχασε τον προσανατολισμό του γιατί οι πιλότοι αποκοιμήθηκαν για σχεδόν 30 λεπτά!

Επιμέλεια: Newsroom
Αεροπλάνο έχασε τον προσανατολισμό του γιατί οι πιλότοι αποκοιμήθηκαν για σχεδόν 30 λεπτά!
Μια πρόσφατη ΕΔΕ αποκάλυψε ότι δύο πιλότοι αποκοιμήθηκαν για σχεδόν 30 λεπτά κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

Ένα απίστευτο περιστατικό ήρθε πρόσφατα στο «φως», καθώς μια έρευνα αποκάλυψε ότι δύο ασυνείδητοι πιλότοι αποκοιμήθηκαν για σχεδόν 30 λεπτά κατά τη διάρκεια μιας πτήσης!

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 25 Ιανουαρίου σε πτήση Airbus A320 της Batik Air - αριθμός πτήσης BTK6723 - που εκτελούσε το δρομολόγιο από το αεροδρόμιο Halu Oleo στο Kendari προς το διεθνές αεροδρόμιο Soekarno-Hatta στην Τζακάρτα, την πρωτεύουσα της Ινδονησίας.

Η Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας Μεταφορών (KNKT) ανακάλυψε ότι δύο πιλότοι κοιμόντουσαν και οι δύο ταυτόχρονα για περίπου 28 λεπτά.

Η έκθεση της KNKT δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα και αποκαλύπτει ότι το αεροπλάνο πραγματοποίησε ένα επιτυχημένο πρώτο ταξίδι από την Τζακάρτα στο Κεντάρι, ωστόσο, κατά το ταξίδι της επιστροφής συνέβη το "σοβαρό περιστατικό".

Το αεροσκάφος, το οποίο χειρίζονταν δύο πιλότοι και τέσσερις αεροσυνοδοί, απογειώθηκε από το Κεντάρι στις 7:48 LT με 153 επιβάτες. Συγκεκριμένα, το αίτημα του επικεφαλής πιλότου για ανάπαυση ικανοποιήθηκε κατά το προηγούμενο μέρος της πτήσης, ωστόσο κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο δεύτερος κυβερνήτης (SIC) «αποκοιμήθηκε κατά λάθος».

Σύμφωνα με την έκθεση, λόγω του ότι και οι δύο πιλότοι αποκοιμήθηκαν ταυτόχρονα, το αεροσκάφος κατέληξε να μην βρίσκεται στη «σωστή πορεία πτήσης».