Βραβεία Όσκαρ: Τα φαβορί στις κυριότερες κατηγορίες (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Βραβεία Όσκαρ: Τα φαβορί στις κυριότερες κατηγορίες (vid)
Η μοναδική μαύρη κωμωδία του Γιώργου Λάνθιμου,«Poor Things», έχει σημειώσει αξιοσημείωτη απήχηση στη φετινή σεζόν των βραβείων, εξασφαλίζοντας 11 υποψηφιότητες στα επερχόμενα Όσκαρ.

Καθώς πλησιάζει η λάμψη και η γοητεία της 96ης ετήσιας απονομής των βραβείων Όσκαρ, η προσμονή επεκτείνεται πέρα από τους λαμπρότερους αστέρες της κινηματογραφικής βιομηχανίας και στους λάτρεις του κινηματογράφου.

Η μοναδική μαύρη κωμωδία του Γιώργου ΛάνθιμουPoor Things», έχει σημειώσει αξιοσημείωτη απήχηση στη φετινή σεζόν των βραβείων, εξασφαλίζοντας 11 υποψηφιότητες. Η ταινία, η οποία αποτελεί διασκευή μυθιστορήματος, αφηγείται την ενδιαφέρουσα ιστορία ενός βρέφους του οποίου ο εγκέφαλος μεταμοσχεύεται στο σώμα μιας ενήλικης γυναίκας, την οποία υποδύεται η Emma Stone. Αυτή η ευρηματική υπόθεση όχι μόνο έχει τραβήξει τη φαντασία του κοινού, αλλά έχει συγκεντρώσει και την αναγνώριση των κριτικών.

Πίσω από το «Oppenheimer» του Christopher Nolan, το οποίο προηγείται με 13 υποψηφιότητες, το «Poor Things» ξεχωρίζει ως η δεύτερη ταινία με τις περισσότερες υποψηφιότητες, διαγωνιζόμενη σε πολλές κατηγορίες κύρους, όπως Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας. Η αναγνώριση της ταινίας επεκτείνεται και στον τεχνικό και δημιουργικό τομέα, με υποψηφιότητες για Καλύτερο Β' Ανδρικό Ρόλο, Καλύτερο Διασκευασμένο Σενάριο, Καλύτερη Πρωτότυπη Μουσική, Καλύτερη Φωτογραφία, Καλύτερο Σχεδιασμό Παραγωγής, Καλύτερο Μοντάζ, Καλύτερο Σχεδιασμό Κοστουμιών και Καλύτερο Μαλλιά και Μακιγιάζ.

Καλύτερη ταινία

Το «Oppenheimer» προηγείται, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε μια διαφορετική επιλογή υποψηφίων, συμπεριλαμβανομένων των «Barbie» και «Killers of the Flower Moon».

Καλύτερη ηθοποιός σε πρωταγωνιστικό ρόλο

Η Lily Gladstone για το «Killers of the Flower Moon» είναι η επικρατέστερη για να κερδίσει το βραβείο, σε μια κατηγορία γεμάτη με αξιόλογες ερμηνείες.

Καλύτερος ηθοποιός σε πρωταγωνιστικό ρόλο

Ο Cillian Murphy στο ρόλο του Oppenheimer προβλέπεται να κερδίσει.

Καλύτερος σκηνοθέτης

Ο Christopher Nolan αναμένεται να πάρει το βραβείο, αναδεικνύοντας την οραματική σκηνοθεσία του.

Καλύτεροι δευτερεύοντες ρόλοι

Οι Da'Vine Joy Randolph και Robert Downey Jr. ευνοούνται για τους δεύτερους ρόλους τους στο «The Holdovers» και στο «Oppenheimer», αντίστοιχα.