Ερντογάν: Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την πολιτική

Επιμέλεια: Newsroom
Ερντογάν: Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την πολιτική
Την αποχώρηση του από την εξουσία, με την λήξη τη θητείας του το 2028, ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την απόσυρσή του από την πολιτική προανήγγειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του την Παρασκευή (8/3).

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως οι επόμενες προεδρικές εκλογές του 2028 θα είναι και οι τελευταίες του. Συγκεκριμένα είπε: «Για μένα, αυτές είναι οι τελικές εκλογές, αυτές οι εκλογές είναι οι τελευταίες μου εκλογές με την εξουσιοδότηση που δίνει ο νόμος, το αποτέλεσμα θα είναι η μεταβίβαση μιας εμπιστοσύνης για τα αδέλφια μου που θα έρθουν μετά από μένα».

Σημειώνοντας ότι βρίσκονται στην παραμονή μιας πολύ σημαντικής περιόδου, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε: «Όπως γνωρίζετε, η 31η Μαρτίου είναι ένα σημείο καμπής για την Τουρκία. Και σε αυτό το σημείο καμπής, τα μάτια όλου του ισλαμικού κόσμου είναι στραμμένα στην Τουρκία. Τι θα συμβαίνει στην Τουρκία; Πιστεύω ότι η υπόθεση μας, που έχει μια πολύ δυνατή νεολαία, θα δώσει την απαραίτητη απάντηση σε εκείνους τους διαφορετικούς υπουργούς το βράδυ της 31ης Μαρτίου, σαν να έσκασε στις κάλπες».

Η θητεία του Ερντογάν στην προεδρία λήγει το 2028, ενώ οι επόμενες εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση θα γίνουν το 2029.