Προκλητικός τύπος οδηγεί στις λωρίδες λεωφορείων και λέει ότι είναι «διαδρομές "VIP" μόνο για τους πλούσιους» (vid)

Newsroom
Προκλητικός τύπος οδηγεί στις λωρίδες λεωφορείων και λέει ότι είναι «διαδρομές "VIP" μόνο για τους πλούσιους» (vid)
Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένας αυτοαποκαλούμενος εκατομμυριούχος από τη Βρετανία, αφού οδήγησε σε λεωφορειολωρίδα και ισχυρίστηκε προκλητικά ότι πρόκειται για VIP δρόμο για τους πλούσιους, ώστε να αποφύγουν την κίνηση. Ο Luke Desmaris, 28 ετών, κινηματογραφήθηκε από έναν φίλο του ενώ οδηγούσε μία Mercedes G Wagon, αξίας 130.000 λιρών, σε μια άδεια λεωφορειολωρίδα, για να αποφύγει μια σειρά από αυτοκίνητα που περίμεναν στην κίνηση.

Ένα βίντεο στο TikTok έχει γίνει viral για τους λάθος λόγους, αφού ένας εκατομμυριούχος ισχυρίστηκε ότι οι ΛΕΑ δεν είναι για τους «φτωχούς».

Ο Luke Desmaris, ο οποίος δημοσιεύει στην πλατφόρμα ως @mrlukedes, μοιράστηκε ένα βίντεο με τη λεζάντα: «Οι φτωχοί άνθρωποι βλέπουν μια λωρίδα λεωφορείων, αλλά εγώ βλέπω μια λωρίδα G-Wagon». Το βίντεο αναφέρει: "Για τους φτωχούς ανθρώπους, αυτή είναι μια λωρίδα λεωφορείου, για τους πλούσιους ανθρώπους είναι μια λωρίδα VIP για να αποφεύγουν την κίνηση.

Ο Desmaris οδηγούσε τη Mercedes G-Wagon του και φαίνεται στο βίντεο να βγαίνει από μια λωρίδα κυκλοφορίας με πολύ κίνηση και να μπαίνει παράνομα στη λωρίδα των λεωφορείων.

@mrlukedes

Broke people see a bus lane but I see a G wagon lane

♬ AirplaneMode - BONES

Οι λωρίδες λεωφορείων μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους οδηγούς αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο εάν είναι εκτός των ωρών λειτουργίας και αν είναι ασφαλείς.

Εάν οι οδηγοί συλληφθούν να χρησιμοποιούν παράνομα μια λωρίδα λεωφορείων το πρόστιμο είναι μεταξύ 60 και 70 λιρών, ανάλογα με την περιοχή. Στο βίντεο, ο Desmaris φαίνεται να υποστηρίζει ότι οι «πλούσιοι άνθρωποι» μπορούν να αντέξουν οικονομικά το πλήγμα και δεν είναι τίποτα για αυτούς το πρόστιμο.