Οίκος μόδας στη Ρωσία λανσάρει πανάκριβα σακάκια «Στάλιν»: Αντιδράσεις για την διαφημιστική καμπάνια (vid)

Οίκος μόδας στη Ρωσία λανσάρει πανάκριβα σακάκια «Στάλιν»: Αντιδράσεις για την διαφημιστική καμπάνια (vid)
Η εταιρεία μόδας NewRuBrand24, με έδρα τη Μόσχα, προκάλεσε αντιδράσεις με την τελευταία της συλλογή, η οποία ήταν εμπνευσμένη από τον διαβόητο σοβιετικό αρχηγό Ιωσήφ Στάλιν

Μια νέα ρωσική μάρκα λάνσαρε μια νέα συλλογή εμπνευσμένη από τον Ιωσήφ Στάλιν, τον πρώην ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία NewRuBrand24 με έδρα τη Μόσχα επέλεξε να τιμήσει την επέτειο του θανάτου του μπολσεβίκου αναδημιουργώντας τη στολή που φορούσε κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του. Η ρωσική μάρκα επέλεξε να του αποτίσει φόρο τιμής με μια σειρά από πανάκριβα σακάκια που αναπαριστά την χαρακτηριστική στρατιωτική του ενδυμασία.

Αυτό που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις στο διαδίκτυο δεν ήταν τόσο η ιδέα της εταιρίας, αλλά η διαφήμιση που επέλεξε. Η διαφημιστική καμπάνια της συλλογής έλαβε χώρα σε ουκρανικές πόλεις που έχουν καταστραφεί από τις πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις και προκάλεσε την οργή των χρηστών του διαδικτύου.

Η τιμή της κολεξιόν ανέρχεται σε 150.000 ρούβλια (περίπου 1.700 ευρώ) και η συλλογή έχει χαρακτηριστεί "σταλινική" από τη μάρκα, η οποία την περιγράφει ως φόρο τιμής στον "πατέρα των εθνών".

Η απόφαση της NewRuBrand24 να τιμήσει τον Στάλιν στην επέτειο του θανάτου του (04/03), αναδεικνύοντας το στρατιωτικού τύπου κοστούμι του, προκάλεσε την οργή τόσο των κριτικών όσο και του κοινού.