Ανησυχία για τους σεισμούς στην Κεφαλονιά: Το καθησυχαστικό και το πιο επικίνδυνο σενάριο που εξετάζουν οι επιστήμονες

Newsroom
Ανησυχία για τους σεισμούς στην Κεφαλονιά: Το καθησυχαστικό και το πιο επικίνδυνο σενάριο που εξετάζουν οι επιστήμονες
Ανησυχία έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Κεφαλονιάς αλλά και στους επιστήμονες η έντονη σεισμική δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα.

Συνεχείς είναι οι σεισμικές δονήσεις στην περιοχή της Κεφαλονιάς με τους κατοίκους να φοβούνται μην ακολουθήσει κάποιος πιο δυνατός σεισμός. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν στενά το φαινόμενο, το οποίο δεν ξεκίνησε σήμερα αλλά από τις 27 Φεβρουαρίου, δηλαδή πέντε ημέρες πριν.

«Η σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά ξεκίνησε στις 27 Φεβρουαρίου αλλά εντάθηκε σήμερα» τόνισε ο σεισμολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος στην ΕΡΤ.

Σήμερα έφτασε τα 3,5 Ρίχτερ που είναι και ο μεγαλύτερος σεισμός μέχρι σήμερα, είπε ο κ. Παπαδόπουλος και συνέχισε: «Παρακολουθούμε την εξελισσόμενη σεισμική δραστηριότητα. Υπάρχουν δύο δυνατότητες σε τέτοιες περιπτώσεις που εξετάζουμε».

«Μία να είναι αυτό που ονομάζουμε ''σμηνοσειρά'', δηλαδή σχετικώς μικρά μεγέθη που είναι περίπου ίδια μεταξύ τους 3,5, 3,4, 3,3 Ρίχτερ, όπως είναι η τρέχουσα περίπτωση και η δεύτερη, η πιο επικίνδυνη, να είναι προσεισμοί. Δεν είμαι υπέρ της δεύτερης άποψης» πρόσθεσε.

Οι έξι τελευταίες σεισμικές δονήσεις που καταγράφηκαν από τις 16:00 και μετά, σημειώθηκαν με απόσταση λίγων λεπτών, ακόμη και δύο λεπτών, χωρίς να ξεπερνούν όμως τα 2 Ρίχτερ. Τις προηγούμενες ώρες οι σεισμοί στην περιοχή κυμαίνονταν περί τα 3 Ρίχτερ.