Συμμορίες βιαστών, σάπια πτώματα και απαγωγείς: H πιο επικίνδυνη ζούγκλα του κόσμου προκαλεί τρόμο

Επιμέλεια: Newsroom
Συμμορίες βιαστών, σάπια πτώματα και απαγωγείς: H πιο επικίνδυνη ζούγκλα του κόσμου προκαλεί τρόμο
Η ζούγκλα του Darien Gap είναι ένα από τα πιο αφιλόξενα μέρη στη Γη και η φήμη της έχει συνδυαστεί με φρίκες, δολοφονίες, μυστήρια και συμμορίες ληστών και απαγωγέων.

Εδώ και αιώνες το δέλεαρ του αγνώστου έχει προσελκύσει εξερευνητές, επιστήμονες, ταξιδιώτες, δημοσιογράφους αλλά και πολλούς κακοποιούς στο Gap, ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο 10.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων με βάλτους, βουνά και τροπικά δάση που εκτείνεται και στις δύο πλευρές των συνόρων μεταξύ Κολομβίας και Παναμά.

Πολλά πράγματα μπορούν να σας σκοτώσουν σε αυτό το μέρος, από δηλητηριώδη φίδια μέχρι στυγνούς δολοφόνους που θέλουν τα χρήματα και τον εξοπλισμό σας.

Καθώς οι παραδοσιακές διαδρομές προς τις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο δύσκολες, Κουβανοί, Σομαλοί, Σύριοι, Μπαγκλαντεσιανοί, Νεπαλέζοι και πολλοί άλλοι κατευθύνονται σε χώρες της Νότιας Αμερικής και ψάχνουν κάθε πιθανή διαδρομή για να φτάσουν στον προορισμό τους. Το χειρότερο μέρος αυτού του ταξιδιού είναι μέσω του δάσους του Gap.

Το Darien Gap είναι ένα στενό τμήμα 106 χιλιομέτρων μεταξύ Κολομβίας και Παναμά. Το συγκεκριμένο πέρασμα το διασχίζουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο και πολλοί από αυτούς δεν καταφέρνουν να βγουν ζωντανοί. Ένα από τα πιο επικίνδυνα τμήματα είναι γνωστό ως ο «Λόφος του Θανάτου».

Μερικές φορές μπορεί να δει κανείς πτώματα κατά μήκος της διαδρομής καθώς και τα σκουριασμένα υπολείμματα οχημάτων που κάποτε προσπάθησαν να κάνουν το σχεδόν αδιάβατο ταξίδι.

Έμποροι ναρκωτικών, ένοπλοι ληστές και ομάδες ιθαγενών περιφέρονται στα πιο σκοτεινά βάθη της επικίνδυνης διαδρομής, «σπέρνοντας» τον τρόμο για όσους ελπίζουν να φτάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Και αφού περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι επιχείρησαν να διασχίσουν το Darien Gap το 2023, τριπλάσιος αριθμός από το προηγούμενο έτος, τα πράγματα έχουν χειροτερέψει.

Σύμφωνα με τη Sun, καταγράφηκαν επταπλάσια περιστατικά βίαιων και σεξουαλικών επιθέσεων. Η βία με βάση το φύλο, ιδίως η σεξουαλική κακοποίηση που πλήττει γυναίκες και κορίτσια ηλικίας μόλις δέκα ετών, αυξήθηκε σημαντικά, επιτείνοντας τη δυστυχία όσων προσπαθούν να διασχίσουν το Darien Gap.

Οι Médicos Sin Fronteras (Γιατροί Χωρίς Σύνορα), μια φιλανθρωπική οργάνωση που παρέχει ανθρωπιστική ιατρική περίθαλψη, εντόπισαν πέρυσι περισσότερα από 600 θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στο συγκεκριμένο δάσος.