Η δραματική στιγμή που διασώστης σώζει σκιέρ που είχε θαφτεί στο χιόνι (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Η δραματική στιγμή που διασώστης σώζει σκιέρ που είχε θαφτεί στο χιόνι (vid)
Συγκλονιστικά είναι τα πλάνα που κατέγραψε ένας διασώστης στην προσπάθεια του να απεγκλωβίσει σκιέρ που είχε θαφτεί από χιόνι.

Σε μια έντονη υπενθύμιση των κινδύνων που μπορεί να συνοδεύουν τα χειμερινά σπορ, τα χιονοδρομικά κέντρα στην Καλιφόρνια και τη Νεβάδα μοιράστηκαν συγκλονιστικά πλάνα από σκιέρ που θάφτηκαν βαθιά στο χιόνι, παλεύοντας για την ελευθερία τους. Η Ski California, μια μη κερδοσκοπική εμπορική ένωση που εκπροσωπεί 36 χιονοδρομικά κέντρα, δημοσίευσε το βίντεο ως προειδοποιητικό παράδειγμα για όσους τολμούν να βγουν στις πίστες.

Το υλικό, καταγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησαν οι σκιέρ Francis Zuber και Riley Flynn. Ένα απόσπασμα απεικονίζει με γλαφυρό τρόπο έναν σκιέρ που έχει σχεδόν ολοκληρωτικά καταπλακωθεί από χιόνι, με ορατά μόνο τα πόδια του. Αυτή η οδυνηρή σκηνή εκτυλίσσεται μέχρι να φτάσει ένας διασώστης, ο οποίος σκάβει με κόπο το χιόνι για να απελευθερώσει τον παγιδευμένο σκιέρ.

Ο Mike Reitzell, πρόεδρος της Ski California, σχολίασε τους κινδύνους που εγκυμονούν οι έντονες χιονοπτώσεις της περιοχής. Υπογράμμισε τον σημαντικό κίνδυνο συσσώρευσης χιονιού και τη σημασία της ετοιμότητας και της προσοχής.

Αυτή η προσπάθεια της Ski California αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους που συνδέονται με το χιόνι. Με την δημοσίευση του συγκεκριμένου βίντεο, η ένωση ελπίζει να αποτρέψει μελλοντικά περιστατικά, διασφαλίζοντας ότι οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την συναρπαστική εμπειρία των χειμερινών σπορ, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τον κίνδυνο για τους ίδιους και τους άλλους.