Επιστήμονες ανακάλυψαν το μεγαλύτερο ανακόντα: Έχει το πάχος ενός λάστιχου αυτοκινήτου (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Επιστήμονες ανακάλυψαν το μεγαλύτερο ανακόντα: Έχει το πάχος ενός λάστιχου αυτοκινήτου (vid)
H ανατριχιαστική στιγμή που ένα πραγματικό θηρίο ανακαλύπτεται στα βάθη του ποταμού Αμαζονίου

To μεγαλύτερο ανακόντα στον κόσμο ανακαλύφθηκε στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου. Το ογκώδες πλάσμα είχε «πάχος ενός λάστιχου αυτοκινήτου» και ζύγιζε πάνω από 200 κιλά, σύμφωνα με τον επιστήμονα καθηγητή Freek Vonk που ήταν ένας από αυτούς που ανακάλυψαν το φίδι.

Κοινοποιώντας το βίντεο στη σελίδα του στο Instagram, ο καθηγητής Vonk έγραψε: «Μαζί με άλλους 14 επιστήμονες από εννέα χώρες περιέγραψα σήμερα ένα ΝΕΟ είδος φιδιού από τον Αμαζόνιο. Ένα τεράστιο φίδι! Ανακαλύψαμε ότι το μεγαλύτερο είδος φιδιού στον κόσμο, το πράσινο ανακόντα -όπως το ξέρουμε όλοι από τις ταινίες και όλες τις ιστορίες για τα γιγάντια φίδια- αποτελείται στην πραγματικότητα από δύο διαφορετικά είδη! Τα πράσινα ανακόντα που εμφανίζονται στο βόρειο τμήμα της Νότιας Αμερικής (συμπεριλαμβανομένης της Βενεζουέλας, του Σουρινάμ και της Γαλλικής Γουιάνας) αποδεικνύεται ότι είναι ένα εντελώς διαφορετικό είδος! Παρόλο που φαίνονται σχεδόν πανομοιότυπα στο μάτι, η γενετική διαφορά μεταξύ των δύο είναι 5,5%, και αυτό είναι τεράστια».

Ο Ολλανδός καθηγητής, ο οποίος είναι επίσης τηλεοπτικός παρουσιαστής, χρησιμοποίησε την ανακάλυψη για να τονίσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην περιοχή που βρέθηκε, λέγοντας ότι «δέχεται μεγάλη πίεση από την κλιματική αλλαγή και τη συνεχή αποψίλωση των πρωτογενών τροπικών δασών».

Και πρόσθεσε: «Ήδη πάνω από το ένα πέμπτο του Αμαζονίου έχει εξαφανιστεί, δηλαδή πάνω από 30 φορές η έκταση της Ολλανδίας».