«Τρικυμία» στην Κουμουνδούρου: Δεν επιστρέφει ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΥΡΙΖΑ

Επιμέλεια: Newsroom
«Τρικυμία» στην Κουμουνδούρου: Δεν επιστρέφει ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΥΡΙΖΑ
Μυστήριο παραμένει η στάση που τελικώς θα κρατήσει ο τέως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Eν μέσω έντονης αμφισβήτησης στο πρόσωπό του από κορυφαία στελέχη, ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει στο ερωτηματολόγιο «βόμβα» που έθεσε στα μέλη του κόμματος για αλλαγή συμβόλων, ονόματος και πολιτικής ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το Λονδίνο ο κ. Κασσελάκης άφησε σαφείς αιχμές κατά των στελεχών, επιρρίπτοντάς τους εξολοκλήρου την ευθύνη για την ήττα με 20 μονάδες από τη ΝΔ.

«Αν οι δομές του ΣΥΡΙΖΑ δούλευαν σωστά, δεν θα έπρεπε να είμαι πρόεδρος σήμερα. Θα έπρεπε να υπάρχει μια διαδικασία, ένας πάγκος», ανέφερε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε να παραβρεθεί και στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, μετά τη χθεσινή απουσία του. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του κόμματος δήλωσε στις κάμερες: «Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν λειτουργικά και δομικά προβλήματα. Και αυτό δεν είναι δική μου μόνο διαπίστωση είναι το μήνυμα που λαμβάνω από τα χιλιάδες μέλη μας. Οι κομματικές αυτές δομές ανήκουν σε μια άλλη συγκυρία. Θα κάνω τις προτάσεις μου για καταστατικές αλλαγές, όταν γίνει το καταστατικό συνέδριο το οποίο θα είναι συνέδριο επανίδρυσης. Δεν είναι ζήτημα προσωπικό αυτό που θα σας πω. Ωστόσο, αν δεν μπορείτε να πείτε ότι με εμπιστεύεστε τότε πείτε ποιον θέλετε. Αν όντως δεν με εμπιστεύεστε ζήτω αναβάπτιση της βούλησης και εντολής των μελών. Σέβομαι τα όργανα, είμαι συλλογικός και τα σέβομαι παρότι δεν υπάρχει συλλογική διαδικασία που να μην υπήρξαν διαρροές. Πώς μπορεί να λειτουργεί ένα όργανο αν δεν σέβεστε και οι ίδιοι την διαδικασία. Αν κάποιος με αμφισβητεί να το κάνει εδώ τώρα, εδώ που είμαστε. Εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader. gr κάποια μέλη είπαν στον Στέφανο Κασσελακη ότι δεν έχει λευκή επιταγή, ενώ του επισήμαναν ότι θα κριθεί και ο ίδιος στις εκλογές.

Ωστόσο, αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό η στάση που τελικώς θα κρατήσει ο τέως επικεφαλής της παράταξης και πρώην Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

ΤΣΙΠΡΑΣ

Παρ’ ότι το όνομά του συζητάται ολοένα και εντονότερα τόσο στα «πηγαδάκια» της Κουμουνδούρου όσο και στην πολιτική επικαιρότητα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν προτίθεται να ανακατευτεί στις εσωκομματικές εξελίξεις, σύμφωνα με ανθρώπους από το περιβάλλον του, όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του MEGA.

Επιπλέον, στην αποψινή (20/02) εκπομπή «Πίσω από τις γραμμές» του ACTION24 τονίσθηκε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πρόθεση ούτε σκοπό να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ.