Βρούτσης για τις ποινές: «Η ρίψη κροτίδας τιμωρείται με εξάμηνη φυλάκιση»

Newsroom
Βρούτσης για τις ποινές: «Η ρίψη κροτίδας τιμωρείται με εξάμηνη φυλάκιση»
Για τα νέα, δρακόντια μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα που τίθενται ήδη σε ισχύ από τις 12 Φεβρουαρίου, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης

Στην αθλητική εκπομπή της ΕRΤNEWS φιλοξενήθηκε απόψε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, όπου μίλησε για τα νέα μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα που τίθονται ήδη σε ισχύ από τις 12 Φεβρουαρίου, όταν άνοιξαν δηλαδή τα γήπεδα μετά από δύο μήνες.

«Αποτελεί τιμή για εμένα να βρίσκομαι στο “τιμόνι” του αθλητισμού, δεν είναι ευχάριστο να παίρνεις δύσκολες αποφάσεις. Αποστείλαμε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους ότι η Πολιτεία δεν παίζει. Καλύτερα να είσαι χρήσιμος και ωφέλιμος παρά ευχάριστος. Ήταν αναγκαίο και επιβεβλημένο να κλείσουμε τα γήπεδα για δύο μήνες. Σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, αλλά η Πολιτεία έχει την ευθύνη της ασφάλειας του πολίτη», τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός, αναφορικά με την απόφαση για κλείσιμο των γηπέδων για δύο μήνες.

«Αν επιβεβαιωθεί από τον εισαγγελέα ότι ο άνθρωπος που έχει συλληφθεί, πέταξε κροτίδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δικασθεί με τον νόμο περί αθλητικής βίας που ψηφίσθηκε το 2022, σημαίνει ότι θα πάει φυλακή για έξι μήνες (τουλάχιστον) έως πέντε χρόνια. Πρέπει να το μάθουν όλοι. Η ποινή δεν εξαγοράζεται ούτε με κοινωνική εργασία, ούτε με καλή διαγωγή», σημείωσε εν συνεχεία ο κ. Βρούτσης.

Τέλος, σημείωσε: «Πάμε όμως να χτυπήσουμε στη ρίζα, στον πυρήνα το πρόβλημα εκεί που δημιουργείται, στα γήπεδα του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, εκεί που ομαδοποιούνται αυτές οι οπαδικές παρέες και αποκτούν μέσα από την ανωνυμία χαρακτηριστικά αγέλης. Αυτό το νικάμε. Γιατί το νικάμε;

Γιατί από 12 Φεβρουαρίου που άνοιξαν τα γήπεδα δεν θα αφήνει η ΔΕΑΒ να πέφτει κάτω ούτε καρφίτσα. Την ώρα που θα πέφτει κροτίδα την επόμενη αγωνιστική θα κλείνει το γήπεδο. Εφαρμόστηκε ήδη με την ΑΕΚ στο μπάσκετ, όπου έπεσε στο παρκέ ένα μπουκάλι και τιμωρήθηκε αμέσως το γήπεδο».