Το πείραμα της «διπλής σχισμή»: Η επιστημονική θεωρία για το τι συμβαίνει στην ψυχή των ανθρώπων μετά το θάνατό

Επιμέλεια: Newsroom
Το πείραμα της «διπλής σχισμή»: Η επιστημονική θεωρία για το τι συμβαίνει στην ψυχή των ανθρώπων μετά το θάνατό
Οι επιστήμονες έχουν μια θεωρία για το τι συμβαίνει στην ψυχή σας μετά το θάνατό σας

Αν έχετε ποτέ καθίσει και σκεφτεί τι θα συμβεί όταν πεθάνετε, δεν είστε οι μόνοι. Υπάρχει άραγε μεταθανάτια ζωή; Είναι ο παράδεισος αληθινός; Καλύτερα να μην τα σκέφτεστε όλα αυτά πολύ έντονα, γιατί κανείς δεν ξέρει τι γίνεται όταν φεύγουμε από τη ζωή.

Ωστόσο, ενώ ο καθένας έχει τις δικές του ιδέες γύρω από το τι συμβαίνει όταν ένα άτομο πεθάνει, ορισμένοι επιστήμονες έχουν τις δικές τους θεωρίες γύρω από τη ζωή μετά το θάνατο και είναι πραγματικά συναρπαστικές.

Ο δρ Stuart Hameroff, από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, είχε μια θεωρία ότι η ανθρώπινη συνείδηση σχετίζεται με την κβαντομηχανική.

Μαζί με τον μαθηματικό Roger Penrose, οι δύο τους πρότειναν τη θεωρία της «ορχηστρικής αντικειμενικής αναγωγής», η οποία διερευνά την ιδέα ότι η συνείδησή μας «αντανακλά τη θέση μας στο σύμπαν». Αυτό σημαίνει, λοιπόν, ότι όταν ένα άτομο πεθαίνει, το μυαλό του δημιουργεί τη δική του πραγματικότητα.

Και δεν είναι οι μόνοι που προτείνουν αυτή την ιδέα.

Ο Βρετανός επιστήμονας Δρ Sam Parnia εμφανίστηκε στην εκπομπή του National Geographic "The Story of God", με παρουσιαστή τον Morgan Freeman, όπου αποκάλυψε ότι πιστεύει πως η ανθρώπινη συνείδηση συνεχίζει να ζει και μετά το θάνατό μας.

Ο Δρ Πάρνια μελέτησε περισσότερες από 100 περιπτώσεις επιζώντων από καρδιακή ανακοπή, περιπτώσεις όπου οι ασθενείς πέθαναν τεχνικά πριν επανέλθουν στη ζωή, και παρατήρησε ότι πολλοί από αυτούς είχαν να μοιραστούν περίεργες εμπειρίες .