Πλημμυροπαθείς αγρότες Λίμνης Κάρλας: «Δεν έχουμε γη να καλλιεργήσουμε» (vid)
Οι αγρότες της Θεσσαλίας, από το μπλόκο του Στεφανοβικείου, έφτασαν με τα αγροτικά τους μηχανήματα και τρακτέρ στο θυροφυλάκιο της λίμνης Κάρλα, όπου, πάνω από 180.000 στρέμματα καλλιεργειών παραμένουν, κάτω από το νερό κι όπως λένε, θα κάνουν πάνω από τέσσερα χρόνια να στεγνώσουν, αφήνοντας χωρίς εισόδημα τους παραγωγούς κι έκαψαν μπάλες με άχυρα.
«Δεν έχουμε γη να καλλιεργήσουμε» είπε χαρακτηριστικά ένας από τους αγρότες, στην κάμερα του ALPHA. «Δεν ξέρουμε πού είναι τα χωράφια. Σηκωνόμαστε το πρωί και δεν ξέρουμε που να πάμε, τι να κάνουμε. Με αυτό το νερό που υπάρχει εδώ ούτε σε πέντε χρόνια δεν ξεκινάμε την καλλιέργεια. Τα έξοδα τρέχουν κάθε μέρα».
Παρά τα μέτρα στήριξης που έχει ανακοινώσει ήδη ο πρωθυπουργός για τους πλημμυροπαθείς αγρότες της Θεσσαλίας, οι ίδιοι θεωρούν, πως δεν έχουν λάβει ικανοποιητικές απαντήσεις στα αιτήματα τους. Περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον πρωθυπουργό και δηλώνουν, έτοιμοι να προχωρήσουν σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, εάν δεν βγει λευκός καπνός από τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Ηράκλειο: Προσωρινά κρατούμενος ο 40χρονος που φέρεται να παρακολουθούσε γυναίκες, κατείχε εκατοντάδες αρχεία κακοποίησης ανηλίκων
- «Ήθελαν 12.000 ευρώ για 3 χημειοθεραπείες»: Σοβαρή καταγγελία για την κλινική στη Θεσσαλονίκη
- Το ξέσπασμα του πατέρα της Καρολάιν για Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: «Τον μισώ, τον μισώ μέσα από την ψυχή μου γιατί είναι δειλός»