Σουηδία: Η στιγμή που παιχνίδι σε λούνα παρκ τυλίχτηκε στις φλόγες (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Σουηδία: Η στιγμή που παιχνίδι σε λούνα παρκ τυλίχτηκε στις φλόγες (vid)
Αρκετά σοβαρό είναι το περιστατικό που εκτυλίχθηκε στη Σουηδία μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε λούνα παρκ.

Σε ένα σοκαριστικό περιστατικό σε λούνα παρκ στη Σουηδία, μια νέα νεροτσουλήθρα τυλίχτηκε στις φλόγες, προκαλώντας την άμεση εκκένωση των εγκαταστάσεων. Η δραματική σκηνή εκτυλίχθηκε στο Oceana Waterworld στο Γκέτεμποργκ, όπου οι επισκέπτες αντίκρισαν φλόγες και πυκνούς καπνούς να βγαίνουν από το λούνα παρκ. Πλάνα από αυτόπτες μάρτυρες κατέγραψαν την οδυνηρή στιγμή, δείχνοντας το νεοεισαχθέν τρενάκι να έχει καταστραφεί ολοσχερώς από τη φωτιά, με πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται στον αέρα.

Η φωτιά «καταβρόχθισε» γρήγορα την κατασκευή, αφήνοντας πίσω της αυτό που ένας παρατηρητής περιέγραψε στην Expressen ως «το μόνο που έμεινε είναι στάχτες». Οι ομάδες πυρόσβεσης αντιμετώπισαν μια δύσκολη μάχη για να καταπνίξουν τις επιθετικές φλόγες και, μέχρι στιγμής, η αιτία της έκρηξης που προκάλεσε τη φωτιά παραμένει μυστήριο.

Οι κάτοικοι στις γειτονικές γειτονιές έχουν ενημερωθεί να παραμείνουν στα σπίτια τους και να κρατήσουν κλειστά τα παράθυρά τους για να αποφύγουν την έκθεση στις τοξικές αναθυμιάσεις που προέρχονται από την πυρκαγιά. Ο Klas Lüppert, εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης, υπογράμμισε στο SVT τους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με το περιστατικό, σημειώνοντας: «Υπάρχει πολύ πλαστικό στην κατασκευή. Έτσι, ο καπνός δεν είναι υγιεινό να τον εισπνέει κανείς. Γι' αυτό το λόγο εκδίδουμε προειδοποίηση για τη δημόσια υγεία».

Καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για τον προσδιορισμό της αιτίας της έκρηξης, το ενδιαφέρον στρέφεται επίσης στις ευρύτερες επιπτώσεις για τη δημόσια ασφάλεια και την ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης σε παρόμοιες εγκαταστάσεις αναψυχής.