«Μη βάζετε το βρεγμένο τηλέφωνο στο ρύζι»: Η Apple προειδοποιεί τους χρήστες του iPhone

Επιμέλεια: Newsroom
«Μη βάζετε το βρεγμένο τηλέφωνο στο ρύζι»: Η Apple προειδοποιεί τους χρήστες του iPhone
Η Apple προειδοποιεί τους χρήστες iPhone να μην χρησιμοποιήσουν το δημοφιλές hack αν πέσει το τηλέφωνο στο νερό

Μια γνωστή και δοκιμασμένη «θεραπεία» για τα τηλέφωνα που πέφτουν κατά λάθος στο νερό παύει πλέον να ισχύει καθώς η Apple εξέδωσε μια αυστηρή προειδοποίηση προς τους πελάτες της και τους χρήστες του iPhone.

Για πολλά χρόνια πιστεύαμε ότι η τοποθέτηση ενός βρεγμένου τηλεφώνου σε μια σακούλα με ρύζι θα απορροφούσε το νερό και θα βοηθούσε το τηλέφωνο να επανέλθει στην κανονική του κατάσταση - αλλά αυτό το γνωστό hack τελικά μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο κινητό σας.

apple

Αν το iPhone σας βραχεί, μια νέα λειτουργία στέλνει ειδοποίηση που σας προειδοποιεί ότι το τηλέφωνό σας είναι βρεγμένο και θα πρέπει να περιμένετε κάποια ώρα πριν το φορτίσετε.

Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να βάλετε το κινητό σας σε μια σακούλα με ρύζι, αλλά η Apple έχει προειδοποιήσει τους χρήστες: «Μην βάζετε το iPhone σας σε μια σακούλα με ρύζι».

Η εταιρία πρόσθεσε: «Αυτό το hack θα μπορούσε να επιτρέψει σε μικρά σωματίδια ρυζιού να εισέλθουν και να προκαλέσουν ζημιά στο iPhone σας. Μην προσπαθήσετε να στεγνώνετε το iPhone σας αφήνοντας το δίπλα στο καλοριφέρ. Μην εισάγετε ένα ξένο αντικείμενο, όπως μια μπατονέτα ή μια χαρτοπετσέτα, στην υποδοχή».