Σωτήρης Λαμάι: «Έχω βιώσει πολύ ρατσισμό, περπατάγαμε και νιώθαμε ότι είμαστε εξωγήινοι» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Σωτήρης Λαμάι: «Έχω βιώσει πολύ ρατσισμό, περπατάγαμε και νιώθαμε ότι είμαστε εξωγήινοι» (vid)
Ο Σωτήρης Λαμάι αναφέρθηκε στην καταγωγή του αλλά και στον ρατσισμό που έχει βιώσει λόγο αυτής.

Ο Σωτήρης Λαμάι μίλησε για την εμπειρία του από τη συμμετοχή του στο «Survivor 2024», αλλά και τον ρατσισμό που έχει βιώσει για την καταγωγή του.

Ο παίκτης του ριάλιτι που κατάγεται από την Αλβανία, βρέθηκε καλεσμένος στο «Γεια σου» και περιέγραψε κάποιες απαράδεκτες καταστάσεις που έχει βιώσει όλα αυτά τα χρόνια που ζει στην Ελλάδα.

«Ήρθα από την Αλβανία στην Ελλάδα πριν από 34 χρόνια. Είμαστε έξι παιδιά και είμαι ο πιο μικρός από την οικογένεια. Στην αρχή ήρθε ο πατέρας μου με τον αδερφό μου, τον προτελευταίο να μαζέψουν κάποια χρήματα. Έμειναν περίπου δύο χρόνια. Και αποφασίσαμε να φύγουμε όλοι μαζί. Μια πολύ πολύ φτωχή οικογένεια, πολύ ταλαιπωρημένη αλλά με αξίες και ήθος. Η μάνα μου θα μιλήσει πάντα για ανθρωπιά και σεβασμό, για πειθαρχία» είπε στην αρχή.

Όταν η παρουσιάστρια τον ρώτησε, αν έχει δεχτεί ρατσιστική συμπεριφορά στην Ελλάδα, ο Σωτήρης Λαμάι απάντησε: «Μέγα ρατσισμό, περπατάγαμε και νιώθαμε ότι είμαστε εξωγήινοι. Εγώ ένιωθα άσχημα μέσα μου και έλεγα "γιατί; Τι έχει παραπάνω άλλος;' Δύο μάτια, δυο χέρια... δηλαδή κάποια πράγματα πολύ αυτονόητα στην ανθρωπιά. Πλέον στην πορεία βλέπεις ότι ο κόσμος έχει εξελιχθεί και γενικά στην Ευρώπη και πλέον είναι όλα σεβαστά».