Κανάκης για δημοσιογράφους: «Ένα κομμάτι τους είναι χρωματισμένο κι εξυπηρετεί συμφέροντα» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
45
Ζητήματα της επικαιρότητας σχολίασε ο Αντώνης Κανάκης και μέσα σε αυτά αναφέρθηκε και στους δημοσιογράφους.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» του MEGA και στον Γρηγόρη Μελά, παραχώρησε ο Αντώνης Κανάκης, ο οποίος σχολίασε πολλά ζητήματα της επικαιρότητας.

Στην αρχή ο παρουσιαστής μίλησε για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών λέγοντας ότι είναι «απόλυτο δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών ο γάμος».

Αρχικά ανέφερε: «Εδώ και χρόνια είχα τοποθετηθεί και συγκρουστεί δημόσια για τα δικαιώματα των ομοφυλόφυλων. Είμαι άνθρωπος της γνώσης, της αποδοχής και της ανθρωπιάς. Η κοινωνία με όλες τις παθογένειές της, προσέδωσε αμαρτωλό στίγμα στην ομοφυλοφιλία, κυρίως για θρησκευτικούς λόγους. Φθάσαμε στο 2024 δεν είναι δυνατό να συζητάμε ακόμη αυτά τα θέματα. Ο γάμος ανεξαρτήτου φύλου είναι και πρέπει να είναι ένα απόλυτα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα».

Ενώ για το ζήτημα της τεκνοθεσίας σημείωσε: «Σίγουρα είναι πιο πολύπλοκα τα πράγματα και θέλει περισσότερη συζήτηση η εφαρμογή, υπό την έννοια όμως πως οτιδήποτε έχει να κάνει με παιδιά θέλει τεράστια προσοχή».

Στην πρόσφατη συζήτηση αναφορικά με τη σημερινή δημοσιογραφία παραδέχθηκε ο Αντώνης Κανάκης ότι «ο προβληματισμός για τα νέα ήθη και έθιμα στης σύγχρονης Δημοσιογραφίας αποτελεί γεγονός».

Και πρόσθεσε: «Ένα κομμάτι της Δημοσιογραφίας σήμερα φαίνεται να αδιαφορεί για την αλήθεια. Είναι ”χρωματισμένο” κι εξυπηρετεί συμφέροντα. Συχνά προβάλλονται θέματα που αγγίζουν τα όρια της λοβοτομής και ”βομβαρδίζουν” τον κόσμο με ασχήμια, ανοησία και τοξικότητα. Ελπίζω οι αξιόλογοι δημοσιογράφοι να αντιστέκονται και να μην προδίδουν τον εαυτό τους και την ποιότητά τους».

Ενώ σε ό,τι αφορά το «πολιτικώς ορθό» δήλωσε: «Προσωπικά το «πολιτικώς ορθό» το αντιλαμβάνομαι ως σεβασμό στο συνάνθρωπο και όλων των ειδών τα δικαιώματά του. Υπό αυτή την έννοια το υποστηρίζω απόλυτα. Ρεύματα όπως το ”πολιτικώς ορθό” κάποιες φορές τα οικειοποιούνται κάποιοι, ώστε να αποκτήσει νόημα η ζωή τους και να επιβληθούν. Όσοι χρησιμοποιούν την πολιτική ορθότητα και την οδηγούν σε απίστευτες υπερβολές, κάνουν κακό στην ουσία της».