Τέλος οι Αλκυονίδες: Ο χειμώνας επιστρέφει με βροχές και καταιγίδες

Επιμέλεια: Newsroom
Τέλος οι Αλκυονίδες: Ο χειμώνας επιστρέφει με βροχές και καταιγίδες
Οι Αλκυονίδες μέρες φεύγουν από την Κυριακή (11/2) και ο καιρός γίνεται και πάλι χειμωνιάτικος.

Οι παρατεταμένες Αλκυονίδες φαίνεται θα σταματήσουν την Κυριακή (11/2),καθώς σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, τις υψηλές θερμοκρασίες και το ηλιόλουστο σκηνικό των τελευταίων ημερών θα διαδεχθούν βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Οι ανοιξιάτικες λιακάδες λοιπόν θα υποχωρήσουν καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα απασχολήσει και την χώρα μας και τη Δευτέρα, δίνοντας δυνατές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νότιους ανέμους, πράγμα που σημαίνει πως δε θα κάνει κρύο.

Όπως τονίζει πάντως ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, «θα ήταν λάθος αυτήν την αλλαγή του καιρού, να την ονομάζουμε κακοκαιρία».

Σε σχετική ανάρτηση που έκανε ο κ. Κολυδάς, η οποία συνοδεύεται από βίντεο τονίζει πως οι βροχές θα έρθουν από την Κυριακή, με το βασικό σύστημα να έρχεται από τον Ατλαντικό και διέρχεται μέσω Γιβραλτάρ και Ισπανίας.

Η ανάρτησή του κ. Κολυδά

«Σαν τα "μήλα των Εσπερίδων" προσμένουν κυρίως οι αγρότες τις βροχές που θα έρθουν από την Κυριακή και μετά στη χώρα μας. Το βασικό σύστημα έρχεται από τον Ατλαντικό και διέρχεται μέσω Γιβραλτάρ και Ισπανίας. Οι μετεωρολόγοι καθημερινά ξεχωρίζουν τις διαταραχές που πρόκειται να μας επηρεάσουν και υπολογίζουν χωρικά αλλά και χρονικά πότε αυτές θα έρθουν τελικά προς την περιοχή μας. Οι συνθήκες καθημερινά μπορεί να αλλάξουν, το γεωγραφικό τερραίν είναι πολύπλοκο, οι αποστάσεις μεγάλες , ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που οι ατμοσφαιρικές διεργασίες μπορεί να τροποποιήσουν τις αέριες μάζες.

Με αυτό το βίντεο γίνεται κατανοητή η δυσκολία της πρόγνωσης (ειδικά αν δεν έχει φανεί η διαταραχή). Αυτό το διαπιστώνουμε και τώρα που βρισκόμαστε μόλις 3 μέρες πριν ξεκινήσουν οι πολυπόθητες βροχές. Θα ήταν δε "λάθος" αυτήν την αλλαγή αυτή του καιρού, να την ονομάζουμε "κακοκαιρία"».