Μπιμπίλας στη Βουλή: «Nα έρθει η Εκκλησία να μας πει πόσοι είναι οι γκέι ιερείς»

Επιμέλεια: Newsroom
 Μπιμπίλας στη Βουλή: «Nα έρθει η Εκκλησία να μας πει πόσοι είναι οι γκέι ιερείς»
«Πόσοι είναι οι γκέι ιερείς» ζήτησε να μάθει ο Σπύρος Μπιμπίλας στη Βουλή, σε συζήτηση για τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση της εμπέδωσης της ισότητας και της άρσης του κοινωνικού αποκλεισμού και των διακρίσεων σε βάρος των γκέι ζευγαριών στο πλαίσιο μιας κοινωνίας χωρίς διακρίσεις, πράγμα που ήδη έχει γίνει σε 36 πολιτισμένες χώρες κυρίως της Ευρώπης και της Αμερικής», τόνισε ο ειδικός αγορητής της Πλεύσης Ελευθερίας, Σπύρος Μπιμπίλας.

Σε κάποιο σημείο της συζήτησης υπήρξε ένταση στη Βουλή, αφού τόσο οι βουλευτές της Νίκης και της Ελληνικής Λύσης, όσο και των Σπαρτιατών διαμαρτυρήθηκαν για τον αποκλεισμό της Ιεράς Συνόδου και άλλων εκπροσώπων της εκκλησίας και του Αγίου Όρους που ζήτησαν να κληθούν και να τοποθετηθούν για τις προωθούμενες διατάξεις στην συνεδρίαση της Τετάρτης.

Η ένταση κλιμακώθηκε όταν ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας υποστήριξε την άποψη ότι η Εκκλησία δεν έχει καμία αρμοδιότητα επι του πολιτικού γάμου και ακούστηκε να σχολιάζει ότι «η Εκκλησία ας πει την αλήθεια. Πόσοι είναι οι γκέι ιερείς;»

mpimpilas

Σε εκείνο το σημείο ο Θάνος Πλεύρης κάλεσε το προεδρείο να ζητήσει από τον βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας να ανακαλέσει.

Στην ομιλία του ο Σπύρος Μπιμπίλας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είναι θέμα δημοκρατίας. Γι’ αυτό κι η Πλεύση Ελευθερίας είναι υπέρ της υιοθεσίας και τεκνοθεσίας για όλους τους πολίτες, κάτι που ισχύει σήμερα για ανθρώπους μόνους, άνδρες και γυναίκες. Δεν μπορεί να γίνεται διαχωρισμός στο φύλο, ειδικά όσον αφορά την παρένθετη μητέρα στην τεκνοποιία, γιατί τότε μειώνονται τα δικαιώματα των γκέι ανδρών έναντι των γυναικών και αυτό το θεωρούμε απάνθρωπη διάκριση».