Το TikTok και το Instagram επανέφεραν τη «δυσμορφία του χρήματος» στους νέους
Στον κόσμο της ψυχικής υγείας, η "δυσμορφία" περιγράφει μια εμμονική εστίαση σε αντιληπτά ελαττώματα του σώματος. Τα άτομα με δυσμορφική διαταραχή μπορεί να συγκρίνουν συνεχώς τον εαυτό τους με την εμφάνιση των άλλων.
Ο Ali Katz, ιδρυτής του Family Wealth Planning Institute, βλέπει ένα ανάλογο φαινόμενο στον κόσμο της οικονομικής ψυχολογίας - μια κατάσταση κατά την οποία η αντίληψη κάποιου σχετικά με τα χρήματά του δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά στην ψεύτικη εικόνα που παρουσιάζουν τα social media.
Το ονομάζει «δυσμορφία του χρήματος».
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίζουν ένα καθοριστικό ρόλο όσον αφορά τους νέους και τις οικονομικές τους αποφάσεις, με ορισμένους να αισθάνονται ιδιαίτερα επηρεασμένοι και ταυτόχρονα πιεσμένοι στο να ζουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο λόγω του κόσμου που παρουσιάζεται στο Instagram και στο TikTok
Λοιπόν, μια μελέτη επανέφερε ξανά στην επιφάνεια την εμμονή των νέων ανθρώπων να γίνουν πλούσιοι.
Πρόσφατα, ο Ted Jenkin, Διευθύνων Σύμβουλος της oXYGen Financial, δήλωσε ότι η πλούσια ζωή που προβάλλουν κάποιοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευθύνεται εν μέρει για τη «δυσμορφία του χρήματος» που εμφανίζουν όλο και περισσότεροι νέοι σήμερα.
Αν και «η δυσμορφία των χρημάτων» επηρεάζει τους ανθρώπους κάθε γενιάς, οι νέοι σήμερα μπορεί να την βιώνουν περισσότερο. Μια έρευνα του περασμένου μήνα διαπίστωσε ότι οι millennials στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι χρειάζονται ετήσιο μισθό 525.000 ευρώ για να είναι ευτυχισμένοι.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Τηλεθέαση: Σαρωτική η Εθνική Ομάδα απέναντι στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ
- Απρόοπτο στον «αέρα» του ΣΚΑΪ: Φουριόζα η Ελένη Λουκά, μπήκε στη ζωντανή μετάδοση και διέκοψε το ρεπορτάζ (vid)
- Το καυστικό σχόλιο της Γιάμαλη για τη σχέση του Παπανδρέου με τον Αραφάτ: «Τυχερός που δεν ζει στην εποχή του Π. Μαρινάκη» (vid)