Γυναίκα εγκλωβίστηκε μέσα σε τελεφερίκ και έχασε τη φωνή της: Ούρλιαζε για να την σώσουν (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Γυναίκα εγκλωβίστηκε μέσα σε τελεφερίκ και έχασε τη φωνή της: Ούρλιαζε για να την σώσουν (vid)
Το περιστατικό αυτό υπογραμμίζει την κρίσιμη ανάγκη για πρωτόκολλα ασφαλείας και ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης στα χιονοδρομικά κέντρα.

Σε μια οδυνηρή δοκιμασία, η Monica Laso, επισκέφτηκε το χιονοδρομικό κέντρο στην Καλιφόρνια, υπέμεινε μια νύχτα αποκλεισμένη σε ένα τελεφερίκ, καθώς σταμάτησε να λειτουργεί.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε όταν η γυναίκα, εξαντλημένη από το σκι, κατευθύνθηκε στο τελεφερίκ από έναν εργαζόμενο του θέρετρου. Λίγα λεπτά μετά την επιβίβασή της, σταμάτησε να κινείται, αφήνοντάς την αποκλεισμένη ψηλά πάνω από το έδαφος. Χωρίς τηλέφωνο ή φως, η Laso βρέθηκε σε δεινή θέση, φωνάζοντας για βοήθεια μέχρι που έχασε τη φωνή της.

Οι φίλοι της, όταν συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούσαν να τη βρουν, δήλωσαν την εξαφάνισή της στις αρχές. Μόνο το επόμενο πρωί, όταν επανήλθε η λειτουργία του τελεφερίκ, το προσωπικό του θέρετρου ανακάλυψε ότι η Laso είχε παγιδευτεί μέσα στη διάρκεια της νύχτας.

Μετά την ανακάλυψή της, το γραφείο του σερίφη της κομητείας El Dorado ζήτησε βοήθεια από την πυροσβεστική διάσωση της South Lake Tahoe. Ο σερίφης Kim George, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πυρόσβεσης και διάσωσης, ενημέρωσε το CNN ότι αν και η κατάσταση της γυναίκας αξιολογήθηκε από τους διασώστες έκτακτης ανάγκης, αρνήθηκε περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Το περιστατικό προκάλεσε σοβαρή έρευνα από το Heavenly Mountain Resort. Ο Tom Fortune, αντιπρόεδρος και επικεφαλής λειτουργίας του θέρετρου, τόνισε τη σημασία της ασφάλειας και της ευημερίας των επισκεπτών, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση του θέρετρου να εξετάσει διεξοδικά τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτό το ανησυχητικό συμβάν.

Το περιστατικό αυτό υπογραμμίζει την κρίσιμη ανάγκη για πρωτόκολλα ασφαλείας και ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης στα χιονοδρομικά κέντρα, ιδίως σε συστήματα εναέριας μεταφοράς όπως τα τελεφερίκ. Επισημαίνει επίσης τη σημασία της μεταφοράς συσκευών επικοινωνίας κατά την άσκηση τέτοιων δραστηριοτήτων.