Βραβείo θα απονείμει η Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία στον σκύλο που εντόπισε τη σορό του 31χρονου: «Ξεπέρασε ανθρώπινες έρευνες, τεχνολογίες, ομάδες»

Επιμέλεια: Newsroom
Βραβείo θα απονείμει η Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία στον σκύλο που εντόπισε τη σορό του 31χρονου: «Ξεπέρασε ανθρώπινες έρευνες, τεχνολογίες, ομάδες»
Τα εύσημα στον σκύλο που εντόπισε τη σορό του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι, αλλά και στον ορκωτό εκπαιδευτή του από τη Θεσσαλονίκη, δίνει η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία.

H Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία επαινεί την συμβολή των ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών στις έρευνες εντοπισμού της σορού του 31χρονου Μπάμπη, που είχε εξαφανιστεί στο Μεσολόγγι, από τις 4 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία εστιάζει ειδικότερα στον Βελγικό Ποιμενικό της Ομάδας Anubis K9P που σε «άκρως δύσκολες συνθήκες βαλτώδους περιοχής», όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, εντόπισε τη σορό του δολοφονημένου 31χρονου Μπάμπη.

«Τιμή και δόξα στον μοναδικό στην Ελλάδα σκύλο Μαλινουά- ανιχνευτή DNA και τον ορκωτό εκπαιδευτή του από τη Θεσσαλονίκη, της Ομάδας Anubis K9P, για τον εντοπισμό της σωρού του δολοφονημενου 31χρονου Μπάμπη, στο Μεσολλογι μέσα σε άκρως δύσκολες συνθήκες βαλτώδους περιοχής.
Ένας σκύλος ξεπέρασε σε δυνατότητες 20ημερων ερευνών, όλες τις σχετικές ανιχνευτικές ανθρώπινες έρευνες, τεχνολογίες, ομάδες κλπ.
Η Ελληνική Φιλοζωική θα τιμήσει σε πρώτη ευκαιρία απονομής βραβείων, δεόντως τον σκύλο ανιχνευτή, τον επικεφαλή εκπαιδευτή του και της εθελοντικής Ομάδας του. Συγχαρητήρια και στους δύο μοναδικούς. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου θύματος»
αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΦΕ..