ASUS ROG Phone 8: Gaming σε κινητό, ακόμη καλύτερα

ASUS ROG Phone 8: Gaming σε κινητό, ακόμη καλύτερα
To ASUS ROG Phone 8 είναι ακόμη καλύτερο απ’ όσο περιμέναμε.

Η ASUS επενδύει σταθερά τα τελευταία χρόνια στα gaming smartphones και φέτος γνωρίσαμε το ASUS ROG Phone 8, μια νέα πρόταση που έρχεται με βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και όλα όσα χρειάζεται για να γίνει το απόλυτο εργαλείο στα χέρια κάθε mobile gamer. Πρόκειται για μια πρόταση για όσους ενδιαφέρονται να παίζουν τα πιο σύγχρονα games με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς εκπτώσεις σε επιδόσεις και απεικόνιση.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Chipset: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3
GPU: Adreno 750
RAM: 16GB
Αποθηκευτικός χώρος: 256GB/512GB/1TB
Οθόνη: 6.8 ιντσών LTPO AMOLED, 165Hz, ανάλυση 1080x2400
Συνδεσιμότητα: Bluetooth 5.3, WiFi 7, USB-C, 3.5mm headphone jack
Μπαταρία: 5500mAh
Διαστάσεις: 163.8x76.8x8.9 χιλιοστά
Βάρος: 225 γραμμάρια

Αυτό που κάνει το ASUS ROG Phone 8 να ξεχωρίζει άμεσα είναι η στιβαρή θήκη του που έχει σχήμα εξαγώνου και ανοίγει τμηματικά αποκαλύπτοντας τόσο την ίδια τη συσκευή, όσο και τα διάφορα περιφερειακά που την συνοδεύουν. To κινητό είναι πιο λεπτό από τα προηγούμενα μοντέλα της σειράς και φτάνει σε πάχος τα 8.9 χιλιοστά, ενώ φέρει και ένα νέο εξωτερικό AeroAxtive Cooler X που λειτουργεί τόσο ως ενίσχυση στην ψύξη, όσο και ως έξτρα βοήθεια στα του χειρισμού (αφού έχει δύο πλήκτρα στο πίσω επάνω μέρος).

ASUS ROG Phone 8

Για την σύνδεσή του χρησιμοποιείται η δεύτερη θύρα USB που υπάρχει στο πλαϊνό τμήμα του κινητού και εφάπτεται της πλάτης για να την ψύχει όσο περισσότερο γίνεται. Η οθόνη του είναι αρκετά φωτεινή και με αρκετά καλή πυκνότητα στα 388ppi και αναλογία πλευρών 20:9. Ο ρυθμός ανανέωσης στα 165Hz βοηθάει στα παιχνίδια σε πολύ μεγάλο βαθμό, έτσι ώστε όλα να ανταποκρίνονται άμεσα και να μην χαλάει και άσκοπα η μπαταρία.

ASUS ROG Phone 8

Στην πλάτη του τηλεφώνου βλέπουμε και μια οθόνη που εμφανίζει το λογότυπο της εταιρείας και μπορεί να απενεργοποιηθεί όποτε το επιθυμήσει ο χρήστης, καθώς και μια υποδοχή για ακουστικά 3.5mm. Για τον ήχο υπάρχουν και τα στερεοφωνικά ηχεία που τα καταφέρνουν αρκετά καλά, ακόμη και σε χώρους με ιδιαίτερα έντονο θόρυβο. Το Armory Crate App κάνει κι εδώ την εμφάνισή του για να βελτιστοποιήσει τη λειτουργία στα διάφορα games και δίνει στον χρήστη την επιλογή για τα διάφορα modes, όπως το X Mode που ουσιαστικά ενισχύει όσο μπορεί τις επιδόσεις της συσκευής.

ASUS ROG Phone 8

Το chipset Snapdragon 8 Gen 3 βοηθάει στο μέγιστο για τις επιδόσεις του ASUS ROG Phone 8, τόσο στα games, όσο και στις διάφορες λειτουργίες παραγωγικότητας, οπότε το τηλέφωνο κάνει πολλά παραπάνω από… απλά να παίζει games. Οι 3 κάμερες στο πίσω μέρος μπορούν να καταγράψουν video 8Κ στα 24FPS ή 4Κ στα 60fps, 1080p στα 120fps, 720p στα 240fps και μάλιστα με λειτουργία σταθεροποίησης και συμβατότητα με HDR10+.

ASUS ROG Phone 8

Η μπαταρία του φτάνει σε χωρητικότητα τα 5500mAh που του δίνει «ζωή» για περίπου μία γεμάτη ημέρα ή μερικές ημέρες χωρίς ασταμάτητη χρήση. Η φόρτιση στα 65W βοηθάει τη συσκευή να γεμίζει ενέργεια σε σύντομο χρονικό διάστημα (με τον παρεχόμενο φορτιστή που βρίσκεται σε ένα τμήμα της συσκευασίας), ενώ υποστηρίζεται και ασύρματη φόρτιση στα 15W.

ASUS ROG Phone 8

To ASUS ROG Phone 8 είναι ένα ισχυρό gaming smartphone που προσφέρει υψηλές επιδόσεις και λειτουργίες που θέλαμε να έχουμε σε ένα σύγχρονο κινητό τηλέφωνο για πολλές και διάφορες χρήσεις. Είναι μια πρόταση που σίγουρα θα βάλει δύσκολα στον ανταγωνισμό.