Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος εμφανίστηκε στην Κρήτη (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος εμφανίστηκε στην Κρήτη (vid)
Εντυπωσιακές εικόνες καταγράφηκαν στην Κρήτη, με έναν υδροστρόβιλο να κάνει την εμφάνιση του.

Σε εξέλιξη βρίσκεται κακοκαιρία που χτυπάει ήδη αρκετές περιοχές της χώρας, δίνοντας ως επί το πλείστον εντυπωσιακές εικόνες, με άλλες περιοχές να είναι «ντυμένες» στα λευκά και σε άλλες να παρουσιάζονται διάφορα φυσικά φαινόμενα.

Ένας υδροστρόβιλος έκανε την εμφάνισή του στη Χερσόνησο Ηρακλείου στην Κρήτη την Παρασκευή, με τις εικόνες του Forecastweather.Greece να εντυπωσιάζουν.

Το φαινόμενο υδροστρόβιλος εμφανίζεται αρκετά συχνά πλέον στις παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας και σύμφωνα με τους ειδικούς οφείλεται στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Το φαινόμενο του υδροστρόβιλου εμφανίζεται τις μέρες με μεγάλη ζέστη και υγρασία και είναι η δίνη ανάμεσα σε ένα «καταιγιδοφόρο νέφος» και της επιφάνειας της θάλασσας. Κύριο αίτιο εμφάνισης του φαινομένου αυτού είναι η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ υδάτινων επιφανειών και ανώτερων ατμοσφαιρικών στρωμάτων.

Αν και πιο αδύναμος από τους ανεμοστρόβιλους, ένας υδροστρόβιλος εμφανίζει ταχύτητα ανέμων πάνω απο 100 χλμ την ώρα. Φτάνοντας όμως στην στεριά εξανεμίζεται. Οι πιο πολλοί υδροστρόβιλοι παρατηρούνται κοντά στους τροπικούς και σπανιότερα στα μέσα γεωγραφικά πλάτη και η εμφάνισή τους οφείλεται σύμφωνα με τους ειδικούς κυρίως στην υπερθέρμανση του πλανήτη.