Τραγικός θάνατος για ηλικιωμένο ζευγάρι που ξέχασε τη σόμπα ανοιχτή: Η αδιανόητη θερμοκρασία του δωματίου (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Τραγικός θάνατος για ηλικιωμένο ζευγάρι που ξέχασε τη σόμπα ανοιχτή: Η αδιανόητη θερμοκρασία του δωματίου (vid)
Σοκαρισμένη είναι τοπική κοινότητα στις ΗΠΑ μετά το τραγικό θάνατο που βρήκε ηλικιωμένο ζευγάρι.

Σε ένα οδυνηρό περιστατικό, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στο υπερβολικά ζεστό δωμάτιο του στο Σπάρτανμπουργκ της Νότιας Καρολίνας. Η σόμπα στην κατοικία τους είχε προφανώς δυσλειτουργήσει, φτάνοντας σε επικίνδυνη θερμοκρασία περίπου 537 βαθμών Κελσίου.

Τα θύματα, που αναγνωρίστηκαν ως η Joan Littlejohn, ηλικίας 84 ετών, και ο Glennwood Fowler, ηλικίας 82 ετών, ανακαλύφθηκαν το Σάββατο (6/1) από έναν αστυνομικό και έναν τραυματιοφορέα. Η οικογένεια του ζευγαριού, που είχε να ακούσει νέα τους για τρεις ημέρες, είχε ζητήσει να γίνει έλεγχος, ο οποίος οδήγησε στη θλιβερή ανακάλυψη.

Κατά την είσοδό τους στην κατοικία, οι διασώστες έκτακτης ανάγκης αντιμετώπισαν μια συντριπτική ζέστη. Ένας ειδικός που προσπάθησε να μετρήσει τη θερμοκρασία του σώματος των Littlejohn και Fowler διαπίστωσε ότι η θερμοκρασία τους ξεπερνούσε τους 41 βαθμούς.

Οι πυροσβέστες που έφτασαν στον τόπο του συμβάντος πίστεψαν αρχικά ότι ο φούρνος στο υπόγειο είχε πάρει φωτιά λόγω της υπερβολικής ζέστης. Μετά από έρευνα, επιβεβαίωσαν ότι η θερμοκρασία γύρω από τον κλίβανο ήταν περίπου 537 βαθμούς Κελσίου, ένα επίπεδο που θα μπορούσε να είναι καταστροφικό.

Το τραγικό αυτό περιστατικό υπογραμμίζει τους πιθανούς κινδύνους που εγκυμονούν οι οικιακές συσκευές και την αναγκαιότητα τακτικών ελέγχων συντήρησης, ιδίως σε σπίτια με ηλικιωμένους. Η κοινότητα έχει μείνει σοκαρισμένη από τον ατυχή θάνατο του ζευγαριού, προκαλώντας έναν βαθύτερο προβληματισμό σχετικά με τη σημασία του να μένουμε σε επαφή και να ελέγχουμε τακτικά τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας και τους γείτονες.