Θύμα ληστείας το «Αστέρι της Φασκομηλιάς»: Τον πήγαν σε απόμερη περιοχή

Επιμέλεια: Newsroom
Θύμα ληστείας το «Αστέρι της Φασκομηλιάς»: Τον πήγαν σε απόμερη περιοχή
Απίστευτη περιπέτεια έζησε ο Θεόδωρος Βλάμης, γνωστός και ως «Αστέρι της Φασκομηλιάς» μέσα από τη συμμετοχή του σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε το βράδυ της Δευτέρας (8/1) ο Θεόδωρος Βλάμης, ο οποίος έγινε γνωστός μέσα από της τηλεοπτικές εκπομπές της Ανίττας Πάνια, ως το «Αστέρι της Φασκομηλιάς».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς», ο Θεόδωρος Βλάμης περιέγραψε τα όσα έζησε, καθώς έπεσε θύμα ληστείας. Όλα συνέβησαν όταν βρέθηκε στον Πύργο για κάποιες δουλειές. Εκεί έπεσε θύμα ενός 40χρονου, ο οποίος τον προσέγγισε κι αφού τον έπεισε ότι θα τον μεταφέρει στο σπίτι του με το αυτοκίνητο του, τον οδήγησε σε ένα απόμερο μέρος, δίπλα από τον Αλφειό Ποταμό, τον απείλησε, τον λήστεψε και τον εγκατέλειψε.

«Είχα κατέβει στον Πύργο για να επισκεφτώ έναν γιατρό και να κάνω κάποια ψώνια. Όταν τελείωσα τις δουλειές μου πήγα στη στάση του ΚΤΕΛ στο 2ο Λύκειο και περίμενα το λεωφορείο. Η ώρα ήταν έντεκα παρά. Με πλησίασε ένας άνδρας με ένα αγροτικό αυτοκίνητο και ξεκίνησε να μου μιλά. Με ρώτησε τι κάνω εκεί, και του απάντησα ότι περιμένω το λεωφορείο», είπε αρχικά.

«Τότε μου είπε ότι και ο ίδιος πάει στην ιδία περιοχή με εμένα και μου είπε ότι θα πάει αυτός. Μετά πήγαμε σε ένα βενζινάδικο για να βάλει βενζίνη. Μου ζήτησε χρήματα και του είπα δεν έχω να του δώσω και του ζήτησα να με αφήσει να κατέβω από το αυτοκίνητο. Δεν με άφησε να κατέβω, και ξεκίνησε και πάλι… Πριν τη γέφυρα του Αλφειού, έστριψε μέσα σε ένα στενό, ήταν σκοτάδια και απόμερα», συνέχισε τη περιγραφή του.

«Φοβήθηκα πολύ… Έτρεχε με το αυτοκίνητο και τον ρώτησα που πάμε, μου είπε ότι πάμε στο σπίτι κάποιας θείας του να πάρει χρήματα… του είπα ότι δεν έχει κάποιο σπίτι εκεί και του ζήτησα και πάλι να κατέβω. Σταμάτησε το αυτοκίνητο και εκείνη την ώρα μου λέει: “εδώ ήσουνα, τελείωσες”… Τον ρώτησα τι θέλει από εμένα, έβαλα τις φωνές, ζήταγα βοήθεια και μου είπε ότι δεν με ακούει κανείς… Μου ζήτησε τα χρήματα μου, του έδωσα το πορτοφόλι και πήγα να ανοίξω την πόρτα… Με δύναμη την έκλεισε πάλι και μου άρπαξε και το κινητό μου.

Κατάφερα να βγω από το αυτοκίνητο και τότε ήρθε προς το μέρος μου και κόντεψε να με πατήσει… με έβαλε και πάλι μέσα στο αμάξι και άρχισε να ψάχνει τις τσέπες του. Βρήκε και μου πήρε ένα σταυρό που είχα και κάποια άλλα χρυσαφικά. Του τα έδωσα όλα και χάθηκα μέσα στα σκοτάδια… Κατάφερα να βγω πάνω στον κεντρικό δρόμο να ζητήσω βοήθεια. Φοβήθηκα για τη ζωή μου… Νόμιζα ότι θα με σκοτώσει», συμπλήρωσε.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, μέσα από τις περιγραφές του θύματος και ύστερα από πληροφορίες που είχαν στη διάθεση τους, κατάφεραν να εντοπίσουν πολύ γρήγορα τον δράστη και να τον συλλάβουν.