Πού θα χτυπήσουν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα: Έρχονται ανεμοστρόβιλοι και χαλάζι (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Πού θα χτυπήσουν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα: Έρχονται ανεμοστρόβιλοι και χαλάζι (vid)
Έντονα έως και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν αρκετές περιοχές της χώρας τις επόμενες ώρες και μέχρι το πρωί της Κυριακής.

Μήνυμα 112 στάλθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (6/1) σε κατοίκους των Ιωαννίνων, της Κέρκυρας και άλλων περιοχών της Δυτικής Ελλάδος με αφορμή την επιδείνωση που θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το βράδυ.

Όπως σημειώνεται στο μήνυμα του 112, «προειδοποιητικό μήνυμα για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις άνεμοι από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 06/01/2024 ως απόγευμα Κυριακής 07/01/2024 στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα Σάββατο 06 Ιανουαρίου 2024 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Σάββατο έως το βράδυ της Κυριακής 7 Ιανουαρίου με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.