Δολοφονία Κατσούρη, ΜΑΤ στις θύρες των οργανωμένων, επεισόδια στον Ρέντη: Τα «αγκάθια» πίσω από την απομάκρυνση του Οικονόμου (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Δολοφονία Κατσούρη, ΜΑΤ στις θύρες των οργανωμένων, επεισόδια στον Ρέντη: Τα «αγκάθια» πίσω από την απομάκρυνση του Οικονόμου (vid)
Έντονη δυσαρέσκεια επικρατούσε στην κυβέρνηση για τις ενέργειες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τις τελευταίες αποφάσεις του Γιάννη Οικονόμου.

Τα ηνία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για πέμπτη φορά αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αντικαθιστώντας τον Γιάννη Οικονόμου στην Κατεχάκη. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρακολουθούσε πολύ προσεκτικά το θέμα της ασφάλειας και ήθελε άμεσα αποτελέσματα κάτι που δεν έβλεπε το τελευταίο διάστημα. Φαίνεται, λοιπόν, ότι υπήρχε μεγάλη δυσαρέσκεια στη κυβέρνηση για τους χειρισμούς στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι λόγοι που οδήγησαν στην αλλαγή ηγεσίας, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αντικαθιστά τον Γιάννη Οικονόμου, είναι πολλοί. Αρχικά, έχουμε την καταδρομική επίθεση των των Κροατών χούλιγκαν και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη το καλοκαίρι που μας πέρασε. Τότε η κυβέρνηση είχε καλύψει» τον κ. Οικονόμου, λέγοντας πως μόλις είχε αναλάβει υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στη συνέχεια, ήρθε η απόφαση για τα ΜΑΤ στις θύρες των οργανωμένων, κάτι που δεν έλυσε προβλήματα αλλά αντιθέτως προέκυψαν πολλά προβλήματα στα γήπεδα.

Αποκορύφωμα το περιστατικό με τα επεισόδια στον Ρέντη, όπου αστυνομικός έχασε τη ζωή του, μετά από δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από χούλιγκαν του Ολυμπιακού.

Τέλος, σύμφωνα με το OPEN, το τελευταίο διάστημα απασχολεί την κυβέρνηση το ζήτημα της επιστροφής της τρομοκρατίας, με χαρακτηριστική τη βόμβα που τοποθετήθηκε στην έδρα των ΜΑΤ.