Έστειλε τον άντρα της πρωτοχρονιάτικα στο κρατητήριο επειδή τον έπιασε να την παρακολουθεί με το κινητό

Επιμέλεια: Newsroom
Έστειλε τον άντρα της πρωτοχρονιάτικα στο κρατητήριο επειδή τον έπιασε να την παρακολουθεί με το κινητό
Στο αστυνομικό τμήμα της Λάρισας έκανε Πρωτοχρονιά ένας 38χρονος μετά από μήνυση της γυναίκας του.

Αξέχαστη θα μείνει η φετινή Πρωτοχρονιά σε έναν 38χρονο από τη Λάρισα, καθώς συνελήφθη από τους αστυνομικούς του τμήματος της περιοχής του έπειτα από μήνυση της συζύγου του, κατηγορούμενος για παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με το onlarissa, ο 38χρονος σε μια «κίνηση απελπισίας» και προκειμένου «να μην χάσει τη σύζυγό του» όπως είπε αιτιολογώντας τη στάση του, θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης κατηγορούμενος για προσβολή του ατομικού απορρήτου και της επικοινωνίας όπως προβλέπεται στον Ποινικό Κώδικα για όποιον «αθέμιτα παρακολουθεί με ειδικά τεχνικά μέσα ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα προφορική συνομιλία μεταξύ τρίτων που δεν διεξάγεται δημόσια ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα μη δημόσια πράξη άλλου», παράβαση που τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα, ο 38χρονος με αφορμή προσωπικές και οικογενειακές διαφορές, αγνοώντας τις συνέπειες του νόμου έκρινε σκόπιμο λίγο πριν το μεσημέρι της 31ης Δεκεμβρίου να τοποθετήσει το κινητό του τηλέφωνο στο μπάνιο του σπιτιού, κρύβοντάς το στο καλάθι με τα ρούχα προκειμένου να μην γίνει αντιληπτό. Καταγράφοντας έτσι «ιδιωτικές στιγμές μελών της οικογενείας του, εν αγνοία τους» όπως καταγγέλθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. με τη σύζυγο αντιλαμβανόμενη την πράξη του συζύγους της, να καταστρέφει το τηλέφωνο.

Η τηλεφωνική συσκευή η οποία κατέστη μη λειτουργική από τη φθορά που της προκάλεσε η σύζυγος κατασχέθηκε ωστόσο από την ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση για να ανακτηθούν δεδομένα. Αφού η καταγγέλλουσα φέρεται να ανέφερε πως το κινητό τοποθετήθηκε στο μπάνιο και είχε τεθεί σε λειτουργία βιντεοσκοπώντας τον χώρο, ενώ σύμφωνα με τον συλληφθέντα σύζυγο, το κινητό είχε όντως τεθεί σε λειτουργία αλλά μόνο για να ηχογραφεί, προκειμένου όπως εξηγήθηκε να διερευνηθεί η βασιμότητα των υποψιών του συζύγου.

Μετά τη μήνυση σε βάρος του, ο 38χρονος συνελήφθη το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς για να αφεθεί τελικά ελεύθερος χθες (2/1) το πρωί, μετά και την απόφαση της Αντεισαγγελέως να διαταχθεί περαιτέρω προκαταρκτική έρευνα.