Βγήκε από τη φυλακή και δημιούργησε αυτοκρατορία: Κερδίζει ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο (vid)

Βγήκε από τη φυλακή και δημιούργησε αυτοκρατορία: Κερδίζει ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο (vid)
Απίστευτη είναι η ιστορία του Ali Elreda που παρά τις αντιξοότητες κατάφερε να γίνει ένας αρκετά επιτυχημένος επιχειρηματίας.

Σε μια μοναδική ιστορία, ο Ali Elreda, ένας 47χρονος επιχειρηματίας, αψήφησε τις πιθανότητες και δημιούργησε μια ακμάζουσα επιχείρηση. Το ταξίδι του, που σημαδεύτηκε από ένα δύσκολο παρελθόν αποτελεί παράδειγμα της δύναμης των δεύτερων ευκαιριών. Σήμερα, το εστιατόριό του, το Fatima's Grill στο Downey της Καλιφόρνια, αποτελεί μια ιστορία λύτρωσης και επιτυχίας.

Το ταξίδι της Elreda στον γαστρονομικό κόσμο ξεκίνησε κάτω από ασυνήθιστες συνθήκες. Καταδικάστηκε το 2009 για πρόθεση διανομής κοκαΐνης και πέρασε σχεδόν έξι χρόνια ταλαντευόμενος μεταξύ φυλακής και οίκων επανένταξης από το 2007 έως το 2013. Κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου ο Elreda ανακάλυψε το πάθος του για τη μαγειρική, παρακολουθώντας μαθήματα μαγειρικής και εργαζόμενος στην κουζίνα της φυλακής. Το ενδιαφέρον του για το φαγητό δεν ήταν καινούργιο, από παιδί, τον ενδιέφερε πάντα ο κόσμος της μαγειρικής, και συχνά βρισκόταν δίπλα στη μητέρα του στην κουζίνα.

Το Fatima's Grill, που πήρε το όνομά από την 19χρονη κόρη του, άνοιξε τις πόρτες του το 2016. Το εστιατόριο προσφέρει ένα καινοτόμο μείγμα μεσογειακής και μεξικανο-αμερικανικής κουζίνας, ένα νεύμα στη λιβανέζικη-αμερικανική κληρονομιά του Elreda και στη λατινοαμερικανική κοινότητα του Bell της Καλιφόρνια, όπου μεγάλωσε.

Με έντονη παρουσία σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το TikTok και το Instagram, το Fatima's Grill έχει συγκεντρώσει 1,4 εκατομμύρια οπαδούς. Αυτή η δημοτικότητα άνοιξε το δρόμο για να γίνει franchise το 2021. Από τότε, έξι νέες τοποθεσίες έχουν ανοίξει στη Νότια Καλιφόρνια, τη Νέα Υόρκη και το Τέξας.

Η επιτυχία της Elreda δεν είναι μόνο στην κουζίνα, αλλά επεκτείνεται και στο επιχειρηματικό δαιμόνιο. Σημαντικό μέρος του εισοδήματός του προέρχεται πλέον από δικαιώματα και αμοιβές franchise. Με σχέδια επέκτασης στην Ατλάντα και το Κλίβελαντ, ακόμα και στον Καναδά στο μέλλον, το όνειρο του Elreda συνεχίζει να μεγαλώνει.

Η ιστορία της Elreda είναι κάτι περισσότερο από μια απλή επιχειρηματική επιτυχία. Ο αρχικός του αγώνας για να βρει δουλειά σε επαγγελματική κουζίνα, ακολουθούμενος από την ευκαιρία να μαγειρέψει σε μια μικρή ψησταριά σε πάγκο κρεαταγοράς, έθεσε τις βάσεις για τους μαγειρικούς του πειραματισμούς. Αυτές οι εμπειρίες του επέτρεψαν να συνδυάσει τις γεύσεις της λιβανέζικης κληρονομιάς του με τις γεύσεις της λατινοαμερικάνικης ανατροφής του, δημιουργώντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.