Τραγικό περιστατικό στην Κάρπαθο: Πέθανε ασθενής επειδή δεν άναβαν τα φώτα του αεροδρομίου

Επιμέλεια: Newsroom
Τραγικό περιστατικό στην Κάρπαθο: Πέθανε ασθενής επειδή δεν άναβαν τα φώτα του αεροδρομίου
Ένας 63χρονος ασθενής κατέληξε καθώς δεν άναβαν τα φώτα του αεροδρομίου στην Κάρπαθο για την αεροδιακομιδή του.

Άλλο ένα αδιανόητο περιστατικό έρχεται στη δημοσιότητα. Αυτήν τη φορά από την Κάρπαθο όπου ένας ασθενής κατέληξε λόγω καθυστέρησης στην αεροδιακομιδή του. Η αιτία όμως της καθυστέρησης είναι ότι δεν λειτουργούσαν τα φώτα του αεροδιαδρόμου στο αεροδρόμιο του νησιού.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν στην εκπομπή «Live News» στο MEGA, 63χρονος ασθενής από το χωριό Σπόα με ιστορικό υγείας, διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού το μεσημέρι των Χριστουγέννων και εκεί, διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί έμφραγμα.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Καρπάθου αποφάσισαν την άμεση μεταφορά του άνδρα με το ΕΚΑΒ στη Ρόδο.

Ο γαμπρός του 63χρονου περιέγραψε την απίστευτη ταλαιπωρία του ασθενή, λέγοντας: «Φεύγουμε εμείς από το νοσοκομείο για το αεροδρόμιο. Φθάνουμε στο αεροδρόμιο με το ασθενοφόρο. Ο πεθερός μου, ο συγχωρεμένος, ήταν μέσα. Τα φώτα για να σηκωθεί το αεροπλάνο από τη Ρόδο δεν άναβαν, του αεροδιαδρόμου. Δεν υπήρχε ίχνος φωτός πουθενά».

Ο άνδρας περίμενε σε κρίσιμη κατάσταση τουλάχιστον δύο ώρες ενώ κατά την αναμονή του ακόμα και το οξυγόνο και χρειάστηκε να αντικατασταθεί.

Στο νοσοκομείο Καρπάθου ο άνδρας έμεινε 5 με 6 ώρες, καθώς τόσο χρειάστηκε για να ανάψουν τελικά τα φώτα και να μπορέσει να γίνει η πτήση της αεροδιακομιδής του.