Ιταλία: 88χρονη έχασε τη ζωή της μετά από το σοκ που υπέστη λόγω λάθους λογαριασμού

Επιμέλεια: Newsroom
Ιταλία: 88χρονη έχασε τη ζωή της μετά από το σοκ που υπέστη λόγω λάθους λογαριασμού
Αυτό το ατυχές περιστατικό έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ευπάθεια των ηλικιωμένων ατόμων σε τέτοια διοικητικά λάθη και τις δυνητικά σοβαρές συνέπειες που μπορεί να έχουν.

Σε μια τραγική τροπή των γεγονότων, μια 88χρονη από την πόλη Camporosso της Λιγουρίας απεβίωσε μετά το σοκ που υπέστη από την παραλαβή ενός υπερβολικά υψηλού λογαριασμού κοινής ωφέλειας. Το περιστατικό αυτό μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι RaiNews24 την Τετάρτη.

Η Caterina Giovinazzo, 88 ετών, εισήχθη στην εντατική στις αρχές Δεκεμβρίου μετά την αγωνία που της προκάλεσε ένας λανθασμένα εκδοθείς λογαριασμός νερού ύψους 15.000 ευρώ. Το πραγματικό ποσό που οφειλόταν για την κατανάλωση νερού ήταν μόλις 55 ευρώ, όπως διευκρίνισαν αργότερα οι υπάλληλοι της δημόσιας υπηρεσίας.

Η κατάσταση πήρε άσχημη τροπή όταν η Giovinazzo ανακάλυψε ότι η τράπεζά της είχε ήδη καταβάλει το μισό του λανθασμένου ποσού στον πάροχο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας για την περίοδο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου. Όταν συνειδητοποίησε το λάθος, ο αδελφός της επισήμανε την ασυμφωνία μεταξύ των ενδείξεων του μετρητή και του ποσού που χρεώθηκε. Η τράπεζα αντέδρασε άμεσα, αναπληρώνοντας το αφαιρεθέν ποσό στο λογαριασμό της Κατερίνας και σταματώντας την πληρωμή του υπόλοιπου ποσού.

Η Iren, ο πάροχος δημόσιας υπηρεσίας, απέδωσε το λάθος σε λάθος στη φάση γνωστοποίησης πληροφοριών από τη χρηματιστηριακή εταιρεία. Σύμφωνα με την Iren, ο λανθασμένος λογαριασμός δημιουργήθηκε λόγω λανθασμένης φωτογραφίας της ένδειξης του μετρητή. Περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε ότι η ένδειξη του μετρητή συνδέθηκε λανθασμένα με λογαριασμό άλλου πελάτη.

Η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι θα επέστρεφε αμέσως τα χρήματα στη γυναίκα. Ωστόσο, το άγχος και το σοκ από το αρχικό περιστατικό είχαν ήδη επιβαρύνει την υγεία της Giovinazzo.

Αυτό το ατυχές περιστατικό έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ευπάθεια των ηλικιωμένων ατόμων σε τέτοια διοικητικά λάθη και τις δυνητικά σοβαρές συνέπειες που μπορεί να έχουν. Υπογραμμίζει επίσης τη σημασία του ακριβούς και προσεκτικού χειρισμού των λογαριασμών κοινής ωφέλειας, ιδίως για τα άτομα με σταθερό εισόδημα, όπως οι συνταξιούχοι.