Άνδρας σκότωσε με δαγκωνιά έναν πύθωνα: Περαστικοί τον έψησαν και τον έφαγαν

Επιμέλεια: Newsroom
Άνδρας σκότωσε με δαγκωνιά έναν πύθωνα: Περαστικοί τον έψησαν και τον έφαγαν
Ατρόμητος άνδρας κατάφερε να επιβιώσει μετά από επίθεση που δέχτηκε από φίδι τριών μέτρων. Μάλιστα το σκότωσε με μια δαγκωνιά.

Σε μια εκπληκτική ιστορία επιβίωσης, ο 48χρονος Boljulio Aleria γλίτωσε οριακά το θάνατο παλεύοντας με έναν πύθωνα τριών μέτρων χρησιμοποιώντας μόνο τα δόντια του. Το περιστατικό συνέβη στην Antequera, στην επαρχία Bohol των Φιλιππίνων, παρουσιάζοντας μια δραματική συνάντηση μεταξύ ανθρώπου και φύσης.

Ο Aleria περνούσε με τη μοτοσικλέτα του από την περιοχή, όταν το τεράστιο φίδι βγήκε από τα κοντινά λιβάδια και του έκλεισε το δρόμο. Αρχικά, ο Aleria σταμάτησε, περιμένοντας το ερπετό να απομακρυνθεί. Ωστόσο, σε μια τρομακτική τροπή, ο πύθωνας του επιτέθηκε, βυθίζοντας τα δόντια του στο μπράτσο του και κουλουριάστηκε γύρω από τη μέση του σε μια προσπάθεια να τον περιορίσει.

Αφηγούμενος τη δοκιμασία από το κρεβάτι του νοσοκομείου, ο Aleria είπε: «Δάγκωσε το χέρι μου και άφησα τη μοτοσικλέτα. Τότε κουλουριάστηκε γύρω από τη μέση μου. Συνέβη τόσο γρήγορα». Φοβούμενος για τη ζωή του, πήρε σε κλάσματα δευτερολέπτου την απόφαση να αντισταθεί. «Νόμιζα ότι θα πέθαινα αν δεν αντιστεκόμουν. Και σκέφτηκα ότι η μόνη μου ευκαιρία ήταν να δαγκώσω το λαιμό του ώστε να χαλαρώσει λίγο. Το δάγκωσα μέχρι να ξεκολλήσει το δέρμα του. Και όταν το δέρμα ξεφλουδίστηκε, δάγκωσα τη σάρκα του. Μόνο τότε χαλάρωσε».

Παρά τη σημαντική απώλεια αίματος και τη ζαλάδα που ένιωθε, ο Aleria κατάφερε να φτάσει στο πλησιέστερο σπίτι για βοήθεια. Οι τραυματιοφορείς τον μετέφεραν γρήγορα στο νοσοκομείο Governor Celestino Gallares στην πόλη Tagbilaran. Οι κυνόδοντες του φιδιού είχαν τρυπήσει τον καρπό του, με αποτέλεσμα να χάσει σημαντική ποσότητα αίματος.

Φωτογραφίες, που κυκλοφόρησαν στη Daily Mail, από το νοσοκομείο δείχνουν τον Aleria με δεμένο χέρι και ματωμένο πρόσωπο, απόδειξη της σοβαρότητας της επίθεσης. Μετά τη θεραπεία, οι γιατροί του συνταγογράφησαν αντιβιοτικά και του επέτρεψαν να επιστρέψει στο σπίτι του.

Οι κάτοικοι του χωριού φέρονται να έφαγαν τα υπολείμματα του πύθωνα, ψήνοντάς τα στη σχάρα πάνω από τη φωτιά. Στις Φιλιππίνες, το κρέας φιδιού δεν είναι ασυνήθιστο πιάτο.

Ο δικτυωτός πύθωνας, που κατάγεται από τη Νοτιοανατολική Ασία, βρίσκεται συχνά σε ποικίλα περιβάλλοντα, όπως δάση, βάλτους και αστικές περιοχές, οδηγώντας σε συχνές συγκρούσεις μεταξύ ανθρώπου και άγριας ζωής.