Μέτρα για την οπαδική βία: Ομοσπονδία οπαδών θέλει να δημιουργήσει η κυβέρνηση

Επιμέλεια: Newsroom
Μέτρα για την οπαδική βία: Ομοσπονδία οπαδών θέλει να δημιουργήσει η κυβέρνηση
Τις λεπτομέρειες πίσω από τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την πάταξη της οπαδικής βίας και τους συνδέσμους των οργανωμένων οπαδών, έδωσε ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Τα επτά μέτρα για την πάταξη της οπαδικής βίας που συζητήθηκαν το πρωί στο υπουργικό συμβούλιο ανέλυσε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης μέσω συνέντευξης Τύπου.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε λεπτομερώς στη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος εποπτείας στα γήπεδα, στη ταυτοποίηση μέσω εφαρμογής και στο ηλεκτρονικό εισιτήριο. Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Βρούτσης εξήγησε και τι θα συμβεί με τους συνδέσμους των οργανωμένων οπαδών των ομάδων.

«Το πρώτο μέτρο που παίρνουμε είναι μία λέσχη ανά έμβλημα και οτιδήποτε άλλο δεν ανήκει εκεί θα είναι εκτός νόμου και θα κλείνει. Η Αστυνομία θα αναλαμβάνει το κλείσιμο και την ποινική δίωξη όσων λειτουργούν παράνομα τέτοιες λέσχες. Αντιθέτως θα δώσουμε θεσμική αναγνώριση στα νόμιμα εκλεγμένα διοικητικά συμβούλια των λεσχών που θα βοηθήσουν στην αναβάθμιση του ποδοσφαίρου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στις διευκρινίσεις του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρονται τα εξής:

  • Πλαίσιο αρχαιρεσιών και διοίκησης της Λέσχης
  • Εποπτεία της ΠΑΕ στη Λέσχη και αστική ευθύνη της εξ ολοκλήρου
  • Υποχρεωτική σύσταση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λεσχών Φιλάθλων εντός 6 μηνών και συμμετοχή της στις διεθνείς Συνομοσπονδίες Λεσχών Φιλάθλων
  • Άμεση λειτουργία του Ηλεκτρονικού Μητρώου Μελών Λεσχών Φιλάθλων

Κανείς δεν γνωρίζει πως θα είναι αυτή η Ομοσπονδία, πως θα εκλέγονται τα μέλη της και από ποιους.

Εχθές, ο Γιάννης Βρούτσης παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και αναφέρθηκε ξανά στο ζήτημα των λεσχών. «Ακούστε τι θα φέρουμε στις λέσχες. Θα γίνονται πολιτιστικές δραστηριότητες, δραστηριότητες που προάγουν το φίλαθλο πνεύμα και εκδρομές στο εξωτερικό και κοινωνικό έργο. Θα εκλέγονται διοικητικά συμβούλια. Άρα οι λέσχες θα έχουν εκπροσώπους. Αυτοί οι εκπρόσωποι θα κάθονται στο τραπέζι με τον Υπουργό Αθλητισμού. Θα δείτε τον σύνδεσμο της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και του Άρη να κάθονται στο τραπέζι μαζί μου και να συζητάμε. Θα βγάζουν ανακοινώσεις εναντίον της βίας, θα παίρνουν πρωτοβουλίες εναντίον της βίας, θα βγάζουν ανακοινώσεις για την προάσπιση του αθλήματος. Επίσης, θα έχουν εκπροσώπηση και σε επίπεδο Ευρώπης» υποστήριξε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού .