Μέτρα για την οπαδική βία: «Η κυβέρνηση εξετάζει την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα με εφαρμογή στα κινητά»

Επιμέλεια: Newsroom
Μέτρα για την οπαδική βία: «Η κυβέρνηση εξετάζει την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα με εφαρμογή στα κινητά»
Νέα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση για τη μείωση των περιστατικών οπαδικής βίας, μετά τα άγρια επεισόδια στον Ρέντη και τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Η κυβέρνηση κατόπιν του σοβαρού τραυματισμού αστυνομικού σε επεισόδια στον Ρέντη εξετάζει μία σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση των φαινομένων της οπαδικής βίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μπαίνει ο κόσμος στο γήπεδο μέσω εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα.

«Με κινητό τηλέφωνο, με εφαρμογή, όπου θα υπάρχει και η ταυτότητα. Ήδη, μπορούμε να την κατεβάσουμε. Όμως, θα συνδυάσει η εφαρμογή, αυτή, την ταυτότητα με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, που έχει βγάλει ονομαστικά ένας φίλαθλος. Το κινητό δεν έχει προχωρήσει, αλλά θα υπάρχει ένα μηχάνημα, όπου θα δείχνουν το κινητό και θα περνάει ο φίλαθλος στο γήπεδο. Δεν υπάρχουν, βεβαίως ακόμη, απαντήσεις για πιο ειδικές περιπτώσεις» είπε η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή.

Επιπλέον, έρχεται και νέα νομοθεσία για τις κάμερες ασφαλείας, όπου οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Σε άλλο σημείο η δημοσιογράφος τόνισε ότι «πλέον με απόφαση μόνο του Υπουργού, θα λαμβάνονται μέτρα και αποφάσεις για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και ο αριθμός των αγωνιστικών θα ορίζεται ανάλογα με την έκταση των επεισοδίων. Επίσης θα υπάρχουν υψηλά χρηματικά πρόστιμα, που θα κλιμακώνονται ανάλογα με την έκταση των επεισοδίων…»