Ο Βασίλης Κικίλιας στους δημοφιλέστερους υπουργούς της κυβέρνησης

Επιμέλεια: Newsroom
Ο Βασίλης Κικίλιας στους δημοφιλέστερους υπουργούς της κυβέρνησης
«Ψήφο εμπιστοσύνης» στους υπουργούς Εξωτερικών, Παιδείας και Κλιματικής Κρίσης, φαίνεται να δίνουν οι πολίτες, σύμφωνα με τη δημοσκοπική έρευνα «Τάσεις» της MRB.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, είναι μεταξύ των πιο δημοφιλών υπουργών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται από τις «Τάσεις» της εταιρείας MRB.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κικίλιας από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο κλήθηκε να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα μεγάλες προκλήσεις με τις πυρκαγιές που δοκίμασαν τη χώρα από άκρη σε άκρη.

Η δουλειά, η επιμονή και η υπεύθυνη στάση του όμως φαίνεται πως ανταμείφθηκαν μιας και αναδεικνύεται στον τρίτο δημοφιλέστερο υπουργό της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, σε πρόσφατη έρευνα της MRB.

1

Να σημειωθεί επιπλέον ότι πριν σβήσουν οι φωτιές, κλήθηκε να διαχειριστεί την πρωτόγνωρη κακοκαιρία Daniel και μετά από λίγες ημέρες τις πλημμύρες που έφερε ο Elias.

Διαχειρίστηκε τις φυσικές καταστροφές και έφερε στη Βουλή, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, το νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία, το οποίο επικεντρώνεται στην πρόληψη, ενώ παράλληλα «τρέχει» το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ, ύψους 2,1 δις ευρώ.

Ο πλέον δημοφιλής υπουργός είναι ο ΥΠΕΘΑ, Νίκος Δένδιας, με ποσοστό θετικών γνωμών της τάξης του 46,7%, ενώ ακολουθούν ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης με 37,5% και ο Βασίλης Κικίλιας με 37,4%.