Οι Pyramidos «ξαναχτυπούν»: Αυτή τη φορά ερμήνευσαν το «Στης Πάργας τον ανήφορο» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Οι Pyramidos «ξαναχτυπούν»: Αυτή τη φορά ερμήνευσαν το «Στης Πάργας τον ανήφορο» (vid)
Η μοναδική προσέγγιση των Pyramidos στην ελληνική μουσική συνεχίζει να μαγεύει και να εμπνέει, καθιστώντας τον μια εξέχουσα προσωπικότητα στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

Οι Pyramidos, ένα συγκρότημα που φημίζεται για τη μοναδική του εκδοχή στην ελληνική μουσική, κατάφεραν να γίνουν και πάλι viral με την τελευταία τους ερμηνεία ενός κλασικού τραγουδιού. Το συγκρότημα που κάποτε αποτελούνταν από τρία άτομα, τώρα φαίνεται να εκπροσωπείται αποκλειστικά από τον τραγουδιστή του, Rodehihi Tsuchisawa, ο οποίος συνεχίζει να ερμηνεύει με μεγάλο πάθος τόσο παλιά όσο και σύγχρονα ελληνικά τραγούδια.

Παρά τη φαινομενική διάλυση του συγκροτήματος, η αφοσίωση του Tsuchisawa στην ελληνική μουσική παραμένει ακλόνητη.

Ο Tsuchisawa,επιδεικνύει τη μουσική του ευελιξία παίζοντας κιθάρα, μαντολίνο και κούμπο. Από τότε που ξεκίνησε το σόλο ταξίδι του, έχει επίσης ενσωματώσει τύμπανα και μπουζούκι στις εμφανίσεις του, εμπλουτίζοντας περαιτέρω τον ήχο της μουσικής του. Οι δραστηριότητές του επικεντρώνονται κυρίως γύρω από την περιοχή του Τόκιο, όπου συνεχίζει να γοητεύει το κοινό με το μοναδικό του μουσικό μείγμα. Οι προσπάθειές του δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από το ιαπωνικό κοινό, το οποίο έχει δείξει τεράστια εκτίμηση για το έργο του.

Οι Pyramidos ξεκίνησαν παγκόσμιες περιοδείες, κυρίως λόγω του ποικίλου ρεπερτορίου τους που περιλάμβανε και βαλκανική μουσική. Η συνέχιση αυτής της κληρονομιάς από τον Tsuchisawa, ακόμη και ως σόλο, αναδεικνύει την παγκόσμια απήχηση της ελληνικής μουσικής και την ικανότητά της να υπερβαίνει τα πολιτιστικά και γεωγραφικά σύνορα.

Μέσω των εμφανίσεών του, ο Tsuchisawa όχι μόνο κρατά ζωντανό το πνεύμα της ελληνικής μουσικής στην Ιαπωνία, αλλά και τη συστήνει σε ένα ευρύτερο κοινό, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ διαφορετικών μουσικών παραδόσεων και πολιτισμών.