Οι 4 τρομακτικές προφητείες του Νοστράδαμου για το 2024

Επιμέλεια: Newsroom
Οι 4 τρομακτικές προφητείες του Νοστράδαμου για το 2024
Στον Νοστράδαμο αποδίδεται η πρόβλεψη της ανόδου του Αδόλφου Χίτλερ, της δολοφονίας του J.F Kennedy και των τραγικών γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Οι προφητείες του Νοστράδαμου, του Γάλλου φιλοσόφου του 16ου αιώνα, γοήτευσαν και προβλημάτισαν τον κόσμο για αιώνες. Οι προβλέψεις του, γραμμένες σε μια αινιγματική γλώσσα, λέγεται ότι έχουν προβλέψει μερικά από τα πιο σημαντικά παγκόσμια γεγονότα. Καθώς πλησιάζουμε στο 2024, έχει δοθεί εκ νέου έμφαση στα υποτιθέμενα οράματά του για το επόμενο έτος, τα οποία περιλαμβάνουν τρομερές προβλέψεις για διάφορες περιοχές και προσωπικότητες.

Ιστορικά, στον Νοστράδαμο αποδίδεται η πρόβλεψη της ανόδου του Αδόλφου Χίτλερ, της δολοφονίας του J.F Kennedy , ακόμη και των τραγικών γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου. Πιστεύεται επίσης ότι είχε προβλέψει το έτος θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Μία από τις πιο ανησυχητικές προβλέψεις για το 2024 είναι το ενδεχόμενο πολεμικών συγκρούσεων στην Ασία. Οι προβλέψεις του Νοστράδαμου υποδηλώνουν μια σύγκρουση με έναν «κόκκινο αντίπαλο», την οποία μελετητές όπως ο Mario Reading, συγγραφέας του βιβλίου «Οι προφητείες του Νοστράδαμου», ερμηνεύουν ως μια συγκαλυμμένη αναφορά στην Κίνα. Η αναφορά του «μεγάλου Ωκεανού με φόβο» έχει οδηγήσει σε εικασίες για μια πιθανή αντιπαράθεση στην οποία θα συμμετέχουν χώρες του ΝΑΤΟ, εγείροντας φόβους για στρατιωτική κλιμάκωση ή ακόμη και πόλεμο.

Εκτός από τις γεωπολιτικές διαμάχες, οι προφητείες του Νοστράδαμου για το 2024 περιλαμβάνουν και περιβαλλοντικές καταστροφές. Μιλάει για «μεγάλες πλημμύρες» και ένα «τσουνάμι», υπονοώντας ενδεχομένως καταστροφές που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή και θα μπορούσαν να καταστρέψουν μέρη του κόσμου. Αυτά τα γεγονότα, σε συνδυασμό με την «αύξηση της παγκόσμιας πείνας» υποδηλώνουν μια χρονιά σημαντικών δυσκολιών για πολλούς.

Στο βρετανικό μέτωπο, υπάρχει η υπόνοια ότι η βασιλεία του Καρόλου Γ' μπορεί να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις. Η ανάλυση των προφητειών από τον Reading δείχνει ότι οι συνεχείς επιθέσεις εναντίον του βασιλιά Καρόλου Γ' και της βασίλισσας Καμίλας θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην παραίτησή του, ένα μνημειώδες γεγονός που θα κλόνιζε τα θεμέλια της βρετανικής μοναρχίας.

Επιπλέον, οι προβλέψεις περιλαμβάνουν μια αλλαγή στην ηγεσία του Βατικανού. Με τον Πάπα Φραγκίσκο να βρίσκεται σε προχωρημένη ηλικία, ο Νοστράδαμος υπαινίσσεται την εκλογή νέου ποντίφικα, περιγράφοντας τη διαδικασία που ακολουθεί την αποχώρηση ενός γηραιού Πάπα.

Όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα που σχετίζονται με τον Νοστράδαμο, οι ερμηνείες ποικίλλουν και ο σκεπτικισμός παραμένει υψηλός. Η ασάφεια των γραπτών του επιτρέπει ευρείες ερμηνείες που μπορούν να αντιστοιχηθούν εκ των υστέρων με τα γεγονότα. Παρά ταύτα, η γοητεία των προβλέψεών του εξακολουθεί να αιχμαλωτίζει τη φαντασία του κοινού.

Το αν αυτές οι προφητείες για το 2024 θα πραγματοποιηθούν ή θα παραμείνουν αντικείμενο εικασιών είναι ένα ερώτημα που μόνο ο χρόνος μπορεί να απαντήσει.